1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija

Najbolji džudisti na trening kampu u Kanjiži

Nakon višemesečne pauze zbog pandemije virusa COVID-19, najbolji džudisti okupili su se na trening kampu u banjskom centru Kanjiža, poštujući sve preporučene epidemiološke mere. Organizator ovogodišnjeg letnjeg kampa je Džudo savez Srbije, a tehnički organizator Džudo klub Kanjiža.

Poznati banjski centar Kanjiža, još jednom je postao centar džudoa. U dvonedeljnom kampu, podeljeni u tri starosne grupe, zajedno treniraju najbolji džudisti i džudistkinje Srbije. Obustavljanje rada, kako sportskih klubova, tako i nacionalnih timova saveza, zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa, naročito je psihološki negativno uticalo na sportiste. Oragnizovanje letnjeg kampa, vratilo je nadu da će treninzi nastaviti da se odvijaju na uobičajen način i da će u narednom periodu biti sprovedena takmičenja.

Posle sveobuhvatne pripreme, stvoreni su svi uslovi za bezbedno održavanje sportskog trening kampa. Odvija se u okviru Specijalne bolnice za rehabilitaciju Kanjiža i učesnici su pod stalnim medicinskim nadzorom.

Predsednik Džudo kluba Kanjiža, Munir Šabotić, rekao je da je Kanjiža bila domaćin međunarodnih džudo kampova deset godina, zaključno sa 2015-om godinom, i izrazio želju da se ta tradicija nastavi i u narednom periodu.

Džudisti su od početka pandemije imali mogućnost samo individualnog treninga. Posle skoro šest meseci ovo je prvi put da treniraju na uobičajen način.

Trening kamp u Kanjiži organizovan je pod pokroviteljstvom Džudo saveza Srbije i u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Kanjiža. Treninzi se odvijaju uz sve mere prevencije, a cilj je da se sačuva zdravlje, ali i karijere takmičara. I organizatori i učesnici se nadaju da će iz ove situacije izaći psihološki jači i dobro pripremljeni za buduća takmičenja kada epidemiološka situacija bude dozvolila.

Related posts

Ako Priština ukine takse, Srbija spremna za dijalog

Jasmina Petkovic

Rekord karijere Jokića od 47 poena u pobedi Denvera

Jasmina Petkovic

Danas se obeležava Svetski dan radija

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija