26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Heklanje – spoj lepog i korisnog u doba korone

Idealno vreme za otkrivanje novih talenata ili kreativan rad,  za vreme vandrednog stanja pronašla je jedna žena iz udruženja “Vešte ruke Pančevo”. Tokom leta u jednoj od omiljenih ulica za šetnju Pančevaca izlaže svoje ručne radove zajedno sa drugim članicama udruženja.

Da uvek treba razmišljati pozitivno, čak i za vreme pandemije korona virusa, pokazala nam je naša sugrađanka Maksic Savka. Ona je tokom vandrednog stanja spojila višak slobodnog vremena i strast prema heklanju.

Prema rečima Maksic Savke u svaki džemperić i haljinicu za mališane utkala je deo sebe i svoje ljubavi. Zanat u svojim rukama drži već 40 godina i nada se na neće biti zaboravljen.

Ručni radovi ovog tipa su unikatni i zbog toga imaju veću vrednost, ne moguće je pronaći dva identična  modela. Heklanje je tehnika poznata od davnina, ali savremeni trend života doprineo je da  ovaj zanat  bude  gotovo zaboravljen.

Related posts

“Želja” protiv “Budućnosti” – direktan prenos na TV Pančevo u nedelju

Nikoleta Dragaš

Završena kapela u Banatskom Novom Selu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na Bledskom forumu, na panelu sa liderima EU

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija