21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Formirana vlast u Valjevu: Lazar Gojković (SNS) novi gradonačelnik! Socijalisti idu u opoziciju

Nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke (SNS) na izborima, Valjevo je danas dobilo novu vlast – nov gradonačelnik je Lazar Gojković, tridesetšestogodišnji profesor fizičkog vaspitanja. Gojković je bio nosilac liste SNS, ali kao nestranačka ličnost, a specifično je i to da je najmlađi gradonačelnik kog je Valjevo imalo.

– Nisam član SNS, ali smatram da su politika koju vodi Aleksandar Vučić i energija kojom zrači i koju ulaže za dobrobit Srbije ono što moramo podržati. Odlučio sam da sledim njegov primer i da uz pomoć koju nam kao gradu nudi, Valjevo zasluženo nosi mesto koje mu pripada i koje zaslužuje – lidersko u zapadnoj Srbiji – rekao je Gojković pre junskih izbora.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Valjeva prisustvovalo je 50 od 51 odbornika, a javnim glasanjem izabrani su članovi verifikacionog odbora, koji su izvršili pregled izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine grada.

Odbornicima su dodeljeni mandati, nakon čega je skupština jednoglasno to i usvojila. Za predsednicu Skupštine grada Valjeva izabrana je prof. dr Snežana Rakić (SNS), doktor ekonomije, a za njenog zamenika izabran je Viktor Mićić.

U novom skupštinskom sazivu Srpska napredna stranka ima 31 odbornika, opoziciona koalicija SPS – JS 16, SPAS 2 i po jedan odbornik je iz GG Lokalni front Va – Slobodni ljudi i Za kraljevinu Srbiju.

Related posts

Još 13 preminulih, 383 novozaraženih

Jasmina Petkovic

SNS Šabac: Raskrinkane zloupotrebe Nebojše Zelenovića

Mica Milakov

Robert Čoban u okviru projekta „Biciklom kroz Vojvodinu“ posetio Starčevo

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija