22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Glišić: Kadrovske promene u nekoliko gradova u Srbiji

Vlast u opštinama u kojima je Srpska napredna stanka osvojila većinu glasova na izborima održanim 21. juna, biće formirana u drugoj polovini avgusta, najavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Glišić je, u intervuju za nedeljno izdanje lista “Politika”, naglasio da će SNS dobro odmeriti svaku odluku i da će lokalne vlasti formirati tako da budu efikasne i uspešnije u odnosu na prethodni period.

On smatra da bi novi premijer trebalo da nastavi dosadašnju politiku razvoja i napretka Srbije, a ko će to biti, naglasio je Glišić, saznaćemo u roku koji je propisao zakon.

Ove godine na izborima SNS osvojila je dva miliona glasova, čak 130.851 glas više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, a Glišić smatra da su rezultati pokazatelj da dobro vođena politika sa jasnim rezultatima na svakim izborima u odnosu na prethodne dobija sve veću podršku građana.

„Građani Srbije žele rad, rezultate, posvećenost, borbu za njihove interese i to su jasno prepoznali u predsedniku Alkesandru Vučiću i svima nama koji se trudimo da ga pratimo u onom što radi,” dodao je Glišić.

On je najavio da se, svuda gde je rezultat bio ispod republičkog proseka i svuda gde je lokalna lista kvarila procenat osvojenih glasova republičkoj, mogu očekivati promene.

„Pre svega mislim na Beočin, Ivanjicu, Arilje, pa i Kragujevac. To su samo neki od odbora koji će svakako doživeti kadrovkse promene,” rekao je Glišić u intervuju za “Politiku”.

On je napomenuo da je zadovoljan rezultatima u Trgovištu, gde je izlaznost bila velika, u Kruševcu gde je SNS osvojila 4.500 glasova više nego pre četiri godine, a da je slabiji rezultat zabeležen “gde god je bilo nesloge i unutrašnjih nesuglasica, gde su pojedinci gledali kako da se unutar stranke obračunaju s drugima, ne vodeći računa šta će konkretno da urade za građane”.

Od mladih u Skupštini Srbije, ali i u loklanoj vlasti on očekuje borbenost, veliku energiju i rezultate.

„Kroz rad sa mladim ljudima pokazali smo da mislimo na njih, da želimo da ih uključimo u sve procese, a da je na njima da se dokaži. Priliku će svakako dobiti,” izjavio je Glišić.

Related posts

OTVARANJE JUŽNOG KRAKA KORIDORA 10! Vučić: Danas je veliki dan za Srbiju! Srećan sam i ponosan, OVO JE BUDUĆNOST SRBIJE!

Nikoleta Dragaš

SNS PROGLASIO APSOLUTNU POBEDU! Posle 20 godina u Šapcu se menja vlast

Jasmina Petkovic

NOVO: Stanje predsednika Vučića stabilno, ali zadržan na VMA

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija