9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Čardak: Odmor za dušu i telo

Na 45 kilometara od Pančeva nalazi se Čardak koji posećuje veliki broj ljudi naročito tokom vikenda. Čardak pripada Deliblatskoj peščari, Specijalnom rezervatu prirode i pruža posetiocima priliku da uživaju u prirodi, šetaju obeleženim stazama, udištu čist i svež vazduh.

 

Javno preduzeće „Vojvodinašume“, Šumsko gazdinstovo „Banat“ upravljač je Specijlnog rezervata prirode Deliblatske peščare, koja se prostire na nešto više od 35 hiljada hektara. Uvek je Deliblatska peščara privlačila ljubitelje prirode, a naročito sada u vreme korona virusa ističa Željko Sušec direkotr Šumskog gazdinstva „Banat“.

U okviru Čardaka poseticima je omogućeno da uživaju u sportu, šetaju obeleženim stazama, ili samo uživaju u čistoj prirodi. A za sve one koji ogladne i ožedne tu je i restoran.

Posetici na Čardak dolaze iz okolnih mesta, ali ih ima i iz Beograda i drugih gradova Srbije.

 

Utvrđeno je da vazduh u peščari ima izuzetna svojstva, i zato se boravak u ovom specifičnom predelu preporučuje deci, rekovalescentima, sportistima i svima koji žele kvalitetan i potpun odmor.

 

Related posts

Poginuo biciklista u Banatskom Novom Selu

Mica Milakov

Naivno slikarstvo u Uzdinu

Jasmina Petkovic

Broj novozaraženih 1.384, preminulo šestoro ljudi

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija