23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Kačarevačko jezero turistički biser Južnoj Banata

S obziorom da većina naših sugrađana ove godine neće na more, mnogi od njih potražili su rashlađenje na gradskim kupalištima. Među njima je i jezero u Kačarevu.

Kačarevačko veštačko jezero i ove godine je  jedno od najpopularnijih izletišta u pančevačkoj opštini. Veliki broj meštana Kačareva, ali i posetilaca iz svih delova Južnog Banata, pa i Beograda, upravo na ovom kupalištu pronalazi način da se rashladi tokom vrelih letnjih meseci. Posetioci svih generacija se slažu da je atmosfera na jezeru lepa, a voda prijatne temperature.

Uz gradski bazen jezero je jedino kupalište sa čistom i bakteriološki ispravnom vodom u pančevačkoj opštini. Od početka kupališne sezone krajem juna o bezbednosti kupača brine spasilačka služba. U Kačarevu radi ukupno šest spasilaca raspoređenih u dve smene. Prema njihovim rečima opasnih situacija nije bilo.

Evidentno je i da posetioci jezera poštuju sve mere i preporuke Vlade Republike Srbije protiv korona virusa.

Da podsetimo, pre početka sezone pored redovnih priprema izvšeni su i radovi na betoniranju korita jezera. Mesne zajednice Kačarevo i Grad Pančevo prepoznaju turistički potencijal ovog izletišta, te ističu da će u i u narednom periodu nastaviti sa njegovim unapređivanjem i dodavanjem novih sadržaja. U zavisnosti od vremena kupališna sezona u ovom prelepom ambijentu može trajati i do polovine septembra, a kupanje je dozvoljeno između 9 i 20 časova.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

SNS : Grad izdvojio 50 miliona za subvencije za zapošljavanje, pojedini programi još otvoreni

Zorana Stekovic

Današnji “Heroji dana” briju o starijim sugrađanima

Jasmina Petkovic

Radionice pozlaćivanja u Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija