15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VUČEVIĆ: Đilas je iz Telekoma izvlačio na desetine miliona evra

Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, rekao je da političar tajkun, u narodu poznat, kako kaže, kao žuti lopov Dragan Đilas, dok je bio na državnim funkcijama osiromašio je građane Srbije i uvećao svoje lično bogatstvo upravo zahvaljujući poslovima sa državnom firmom Telekom Srbija.

– Da bude jasnije, on je preko svojih firmi širom regiona iz Telekoma izvlačio na desetine miliona evra. Pod plaštom takozvane “poslovne saradnje” sa Telekomom, odnosno novcem građana Srbije, preko Đilasovih firmi plaćane su razne medijske usluge. Ti poslovi nisu bili ništa drugo nego abnormalno bogaćenje Dragana Đilasa. Zahvaljujući Telekomu i novcu građana Srbije, Đilas je postao bogatiji za bar 30 miliona evra – rekao je Vučević i dodao:

– Danas taj isti Đilas koji je za vreme vlasti njegove bande žutih lopova desetine miliona evra “isisao” iz Telekoma Srbija, preko svojih plaćeničkih medija taj isti Telekom pokušava da uništi jer mu predstavlja direktnu konkurenciju. Đilas koji drži više od 50 odsto na tržištu distribucije televizijskih sadržaja sramnim optužbama i lažima udara na jedinu konkurenciju, samo zato što nije više njegova “kasica prasica”, i što Telekom više ne puni njegove džepove. Da podsetim, radi se o osobi koja je na vlast došla sa 70.000 evra a sa nje otišla, po sopstvenom priznanju, sa 25 nekretnina. Koliko je od svega toga narodnih para?

Vučević je istakao da očekuje da će nadležni državni organi konačno postati zainteresovani za bogaćenje Dragana Đilasa zahvaljujući, kako je rekao, raznim malverzacijama sa državnim firmama.

– Zahtevam da se pod hitno ispitaju poslovi koje su firme Dragana Đilasa imale sa državnim preduzećem Telekom Srbija! Da konačno građani Srbije dobiju odgovor na pitanje kako su Đilasove firme dobijale poslove po povlašćenim uslovima? I da nam se objasni zakonitost saradnje sa firmama tadašnjeg visokog državnog funkcionera koji je ubirao profit kao vlasnik, a druge ljude gurao da potpisuju ugovore – zaključio je Vučević.

izvor:dnevnik.rs

Related posts

Rekonstrukcija puteva u Glogonju, radovi u Mlinskoj

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ : Dok sam živ niko neće nasiljem doći na vlast, niti će stranci sastavljati Vladu

Mica Milakov

Predesednik Vučić: Počela masovna proizvodnja maski u Rumi

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija