4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Najbolji ajvar od kurtovke

Spremanje zimnice iz godine u godinu natera nas na ozbiljan račun u kućnom budžetu. Kupovina na odloženo i plaćanje u marketu ili poseta pijaci gde je uvek sveže i domaće, povlači pitanje šta je isplativije i  bolje.

Na Zelenoj pijaci sredinom avgusta, pred samu sezonu koja počinje u septembru, nema velikih gužvi pri  kupovini povrća za zimnicu. Ajvar je jedan od specijaliteta zbog koga se najviše kupuje paprika. O aktuelnoj ponudi i cenama raspitali smo kod pančevačkih prodavaca.

Iako su temperatare iznad 30 stepeni, ovakve vrućine ne smetaju Pančevcima da odu u kupovinu na pijacu. Najveća potražnja je definitivno za paprikama od koje se prave tradicionalna jela. Kupovina ostalog povrća je, kako kažu, uobičajna.

Paprika se može pripremati na razne načine, i zbog toga je dobar  izbor za trpezu. Obavezno je povrće u zimnici, možete ih peći, puniti ili jesti sirove. Na kraju krajeva, svaka tegla u špajzu znači posebno kad stegne zima i troškovi u domaćinstvu se povećaju.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

U emisiji “Lice nacije” Basara o političkoj sceni Srbije, bojkotu izbora…

Jasmina Petkovic

20 godina od bombardovanja Pančeva

Jasmina Petkovic

Prijem povodom Dana branilaca otadžbine, prisustvovao i predsednik Vučić

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija