12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Najbolji ajvar od kurtovke

Spremanje zimnice iz godine u godinu natera nas na ozbiljan račun u kućnom budžetu. Kupovina na odloženo i plaćanje u marketu ili poseta pijaci gde je uvek sveže i domaće, povlači pitanje šta je isplativije i  bolje.

Na Zelenoj pijaci sredinom avgusta, pred samu sezonu koja počinje u septembru, nema velikih gužvi pri  kupovini povrća za zimnicu. Ajvar je jedan od specijaliteta zbog koga se najviše kupuje paprika. O aktuelnoj ponudi i cenama raspitali smo kod pančevačkih prodavaca.

Iako su temperatare iznad 30 stepeni, ovakve vrućine ne smetaju Pančevcima da odu u kupovinu na pijacu. Najveća potražnja je definitivno za paprikama od koje se prave tradicionalna jela. Kupovina ostalog povrća je, kako kažu, uobičajna.

Paprika se može pripremati na razne načine, i zbog toga je dobar  izbor za trpezu. Obavezno je povrće u zimnici, možete ih peći, puniti ili jesti sirove. Na kraju krajeva, svaka tegla u špajzu znači posebno kad stegne zima i troškovi u domaćinstvu se povećaju.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

Miran vikend za Službu hitne pomoći

Nikoleta Dragaš

Nema odmora za vatrogasce

Nikoleta Dragaš

Projektom “Škola da, droga ne” obuhvaćeno 4.500 južnobanatske dece

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija