20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Digitalizacija – lakše do podataka

Digitalizacija kulturne građe projekat je nakon Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu radi kontinuirano počev od 2016. godine.  Cilj im je, kako kažu, lakši i brži pristup informacijama i želja da pre svega mlade zainteresuju za istoriju Pančeva i Južnog Banata.

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu vredno radi na digitalizaciji nepokretni hkulturnih dobara.To je proces koji zahteva puno vremena, truda i novčanih ulaganja, kažev.d. direktoraZavoda Grozdana Milenkov.

Mlade je najteže zainteresovati za izučavanje kulture i istorije, a one sadrže mnogo zanimljivih i važnih informacija, dodaje Grozdana Milenkov.

Korišćenje QR koda je jednostavno. Potrebna vam je aplikacija za očitavanje QR koda koju skinete u svoj telefon, a zatim telefon približite tabli na kojoj se QR kod nalazi. Dobićete link sajta Zavoda za zaštitu spomenika sa svim podacima o kulturnoj ustanovi ili spomeniku ispred koga se nalazite.

 

Related posts

ZTF zapošljava dodatnih 460 radnika

Jasmina Petkovic

Direktorka Tehničke škole “23 maj” i najbliža saradnica Marinike Tepić u Pančevu, Nataša Zečević pod istragom zbog sumnje da je proneverila milione

Mica Milakov

Selaković sa saradnicima uneo badnjak u Predsedništvo

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija