18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Digitalizacija – lakše do podataka

Digitalizacija kulturne građe projekat je nakon Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu radi kontinuirano počev od 2016. godine.  Cilj im je, kako kažu, lakši i brži pristup informacijama i želja da pre svega mlade zainteresuju za istoriju Pančeva i Južnog Banata.

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu vredno radi na digitalizaciji nepokretni hkulturnih dobara.To je proces koji zahteva puno vremena, truda i novčanih ulaganja, kažev.d. direktoraZavoda Grozdana Milenkov.

Mlade je najteže zainteresovati za izučavanje kulture i istorije, a one sadrže mnogo zanimljivih i važnih informacija, dodaje Grozdana Milenkov.

Korišćenje QR koda je jednostavno. Potrebna vam je aplikacija za očitavanje QR koda koju skinete u svoj telefon, a zatim telefon približite tabli na kojoj se QR kod nalazi. Dobićete link sajta Zavoda za zaštitu spomenika sa svim podacima o kulturnoj ustanovi ili spomeniku ispred koga se nalazite.

 

Related posts

Nove odluke Vlade, zabranjena okupljanja više od 50 ljudi

Nikoleta Dragaš

Lončar za dansku televiziju: Uspeh u vakcinaciji rezultat posvećenost

Vanja Vićentić

“Zelenilo” za Petru Đorđević sakupilo skoro 150 hiljada dinara

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija