27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Bojović: Ovakvi slučajevi ne smeju ostati nekažnjeni, seme razdora ne može doneti ništa dobro na KiM

Na reci Bistrici u Goraždevcu pre tačno 17 godina počinjen je stravičan zločin nad nedužnom decom, dvoje je ubijeno a teško ranjeno četvoro dece. Ni posle 17 godina nema odgovora, nema kazne, ruka pravde zločince nije stigla a istraga je zatvorena pre deset godina. Tom prilikom dr Zoran Bojović pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju položio je venac ispred Kancelarije za KiM stradaloj deci u Goraždevcu.

“Ovo je neviđen zločin, pucano je na pedesetoro dece od kojih je četvoro ranjeno a dvoje ubijeno a još uvek nema svoj epilog, još uvek se ne znaju osobe koje su taj zločin počinile. Ovo samo pokazuje nedovoljno brige koja se poklanja ovakvim slučajevima i nedovoljno pažnje od strane privremenih vlasti u Prištini,” rekao je za RTV Gračanica pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, dr Zoran Bojović.

Bojović ističe da se ovakvi događaji moraju istražiti do kraja i moraju se kažnjavati jer ne pomažu u izgradnji odnosa na KiM.

“Još jednom treba apleovati da ovakvi slučajevi ne smeju da ostanu neistraženi, ne smeju da ostanu nekažnjeni jer ovo seme razdora ne može naneti dobro odnosima na prostoru Kosova i Metohije i smatramo da dalje istrage, dijalog, razgovori moraju uslediti da bi se ovakvi slučajevi razrešili ma gde se dešavali na prostoru Kosova i Metohije,” kazao je Bojović.

Godinama, porodice ubijenih i ranjenih i ostali žitelji Goraždevca okupljaju se  na parastosu u seoskoj crkvi Presvete Bogorodice kako bi podsetili da se zločin dogodio i da nije rasvetljen.

foto:RTV Gračanica

Related posts

Predsednik Vučić u “Upitniku”: Zabrana kretanja verovatno od petka

Jelena Obradović

Radovi na Pančevačkom mostu do 13. septembra

Nikoleta Dragaš

Pijačni barometar na „Zelenoj“ pijaci

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija