18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Selaković PS: Aktiv žena Pokreta socijalista oštro osuđuje napad na novinarku “Informera”

Aktiv žena Pokreta socijalista najoštrije osuđuje pretnje i uvrede koje je Đilasov sindikalac Veselinović uputio novinarki dnevnog lista “Informer”, Milici Dakić.
– Juče smo imali priliku da čujemo kako bi se to Đilasov Željko Veselinović obračunavao sa pojedinim medijima, a posebno sa novinarkama.
Veselinović je pretio i nasrtao na novinarku lista “Informer” samo zato što mu je postavila pitanje koje zanima sve građane, odakle Đilasu 619 miliona.
Da li ovo znači da od sada svaka žena, novinarka, političarka, obična građanka  treba da strepi i da se plaši ako pita kako je Đilas stekao 619 miliona- upitala je Svetlana Selaković iz Pokreta socijalista.
Selaković je dodala da je Milica Dakić bila primorana da trpi Veselinovićevo iživljavanje samo zato što je žena koja radi svoj posao.
– Gospođa Dakić je bila primorana da trpi verbalno iživljavanje Đilsovog sindikalca i to samo zato što radi svoj posao i samo zato što je žena.
Nažalost, od Đilasovih najbližih saradnika smo navikle na ispoljavanje primitivizma najgore vrste, ali ne možemo da razumemo da sva medijska udruženja, nevladin sektor i takozvane borkinje za ljudska prava i prava žena ćute- navela je Selaković.
Iz Aktiva žena PS-a ističu da od Veselinovića i Đilasa može sve da se očekuje, ali priznaju da nisu očekivale da će medijska udruženja da ćute.
-Od Željka Veselinovića čiji je gazda tukao ženu i tasta pred decom i koji je i sam pretio premijerki Brnabić obdarenim crncima, ne možemo ništa drugo da očekujemo osim novog nasilja, ali priznajemo da jesmo očekivale oštru reakciju javnosti i medijskih udruženja- kazala je Svetlana Selaković predsednica Aktiva žena Pokreta socijalista.
foto:Tanjug.rs

Related posts

Padom kroz staklo, mlada devojka izgubila život

Mica Milakov

Gošća emisije “Lice Nacije” Ljiljana Habjanović Đurović : SPC uvek delila sudbinu svog naroda

Mica Milakov

Predsednik Vučić čestitao Šuranjiju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija