21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Apel dobrovoljnim davocima krvi

U sredu 12. avugusta obeležava se Međunarodni dan mladih te tom prilikom volonterke i volonteri Crvenog krsta Pančevo  pozivaju naše mlade sugrađanke i sugrađane da ovaj dan zajedno obeležimo  davanjem krvi. Pozivamo ih da dođu u  u sredu od 9:00 do 12:00 u naše prostorije u ulici  Žarka Zrenjanina broj 15, na redovnu Gradsku akciju prikupljanja krvi.

 

Kako su  mladi ljudi pre svega zdrave osobe pune entuzijazma, inovativnih ideja, spremni na izazove, šire pozitivan duh, molimo ih da ovoga  leta  sa svojim prijateljima pomognu da se obezbede potrebne količine krvi. Iako je vreme odmora i letovanja, ne sme se zaboraviti da u bolnicama medicinsko osoblje ulaže sva svoja znanja i napore u lečenje ali bez pružene ruke dobrovoljnih davaoca krvi nekome će lek nedostajati.

 

Ništa nije važnije od zdravlja i života, činom davanja krvi spasavaju se mnogi životi, te apelujemo na  mlade ljude da ovo leto upamte po tome što će učiniti  najvažniju stvar u nečijem životu,  time što će  dati deo sebe za nečije buduće vreme,  jer će prvi put dati krv i pridružiti se porodici najhumanijih i najskromnijih ljudi, dobrovoljnih davaoca krvi.

 

Da podsetimo da svega 3% stanovništa su osobe koje tokom svoga života desetine i desetine puta daju krv za  97% nas kojima će jednog momenta u životu ona biti neophodna.

 

 

Related posts

Darovi za 8. mart

Vanja Vićentić

Vlada Srbije danas usvaja nove mere za borbu protiv korone

Nikoleta Dragaš

Prevencija kao ključ zdravlja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija