13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Tadić preko “svojih diplomatskih izvora” saznao za Vučićevo saopštenje, a onda optužio predsednika za izvoz oružja koji je sam dogovarao

Predsednik SDS i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić upleo se u svoje laži kao pile u kučine, pa je potom pokušao da ispadne pametan i “dobroobavešten”, a ispao je – smešan. Najblaže rečeno.

Tadić je, naime, na današnjoj konferenciji za medije u sedištu svoje stranke rekao da je “u razgovoru sa ljudima iz administracije azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva saznao da se Vučić u razgovoru u petak izvinjavao zbog izvoza oružja u Jermeniju i uputio saučešće zbog žrtava u sukobu Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno Karabaha”.

Sasvim je zanimljivo da mu je njegova “veza u administraciji azerbejdžanskog predsednika” otkrila veliku tajnu – objavljenu još juče na zvaničnoj internet stranici predsednika republike!

Naime, na internet adresi predsednik.rs juče je objavljeno saopštenje o telefonskom razgovoru Aleksandra Vučića sa predsednikom Republike Azerbejdžan:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevom o izvozu naoružanja i vojne opreme u taj region i izrazio odlučnost naše zemlje da se ne meša u postojeće sporove, poštujući nepovredivost granica država članica Ujedinjenih nacija.

Predsednik Vučić je izrazio saučešće zbog žrtava nedavnog oružanog incidenta na azerbejdžansko-jermenskoj granici i naglasio da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova dijalogom, uz poštovanje postignutih dogovora i bez jednostranih koraka.

Predsednik Vučić je predsedniku Alijevu rekao da Srbija veoma ceni prijateljstvo i uspostavljeno strateško partnerstvo sa Azerbejdžanom i da se nada jačanju saradnje, a na osnovama Akcionog plana, koji su potpisali predsednici Vučić i Alijev. Zato je još jednom uputio poziv azerbejdžanskom kolegi da poseti našu zemlju, a datum posete biće dogovoren u narednom periodu. Da bi poseta bila što bolje pripremljena, predsednik Vučić će u Baku poslati svog specijalnog izaslanika.

Iako je i neupućenima sasvim jasno da je ponovo masno slagao pozivajući se na svoje nepostojeće “izvore”, Tadić je nastavio da blati predsednika Vučiča, optužujući ga za izvoz oružja iako je odluka doneta dok je on bio predsednik Srbije! Odluka da može da se izvozi oružje u Jermeniju doneta je 2012. ali nije sprovedena jer su, na njihovu veliku žalost a na sreću Srbije, pali s vlasti.

Da razjasnimo. Dokumentom, koji je Vučić juče pokazao, tadašnja Vlada i “veliki prijatelj Azerbejdžana” Boris Tadić, omogućili su izvoz naoružanja i vojne opreme u Jermeniju, koji je od 2006. na osnovu preporuke OEBS bio obustavljen, kao i izvoz u Azerbejdžan, Gruziju i Moldaviju. Azerbejdžan je izuzet ranije, 2011. godine.

Foto: Printscreen

Koliko je Tadić zapravo u panici da se ne otkrije šta je sve radio dok je bio na čelu Srbije, govori i činjenica da je brže bolje poslao pismo u Baku gde se upravo on izvinjava i nameće kao veliki prijatelj Azerbejdžana i blati Srbiju i Vučića, kukajući kako “niko nije želeo da čuje njegove žalbe” i dodajući kako mu je “žao zbog cele situacije”. Ne zaboravljajući da doda kako je “on spreman da uloži napor u poboljšanju odnosa”?!

I dok se Tadić predstavlja kao veliki prijatelj Azerbejdžana, strateško partnerstvo uspostavljeno je kad je predsednik bio Nikolić, a konkretizovao ga je predsednik Vučić. Naime, Deklaraciju o strateškom partnerstvu Srbije i Azerbejdžana su potpisali Nikolić i Alijev 2013. A Vučić i Alijev su 2018. potpisali Akcioni plan o strateškom partnerstvu.

Dakle, svaka Tadićeva reč bila je – čista laž. Mislili smo da je katatrofa na izborima najniži njegov pad, ali nije. Boris uvek može da padne niže!

Jadan. I dalje pokušava da se predstavi kao neki faktor, pa laže, maže i izmišlja. Tužno je to pomalo!

foto:mediacentar

Related posts

Vimbldon se otkazuje, bez tenisa do oktobra?

Jelena Obradović

Svetislav Basara, gost emisije “Lice nacije”

Jasmina Petkovic

U Svetouspenskom hramu mošti ruskih svetitelja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija