5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Sačuvali smo Srbiju od migrantske krize

– Od 2015. godine kada je bilo najteže i kada je migrantska kriza bila na svom vrhuncu, pa evo do danas, Republika Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize. Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, zahvaljujući volonterima, zahvaljujući pripadnicima čitavog sistema – Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima onima koji su dali ogroman dopinos da migrantska kriza ostavi najmanje moguće posledice u Republici Srbiji, mi danas možemo slobodno da kažemo da smo najuspešnija zemlja kada je u pitanju borba sa posledicama migrantske krize – istakao je ministar odbrane i predednik Radne grupe za mešovite migracije Aleksandar Vulin koji je danas posetio Prihvatni centar u Obrenovcu, gde je obišao radove na renoviranju objekata u tom Centru, a koje finansira Evropska unija.

Prema rečima ministra Vulina, danas se u kolektivnim centrima u našoj zemlji nalazi 4.200 migranata i nijedan migrant nije inficiran kovid virusom i prihvatni centri za migrante, tokom najveće kovid krize, pa do danas, jedini su oblik kolektivnog stanovanja u čitavoj Evropi gde nije bilo nijednog zaraženog korisnika i slučaja zaraženog infekcijom Kovid-19.

– Srbija je pokazala i pokazuje koliko je uspešna, organizovana i humana, ali i koliko vodi računa da naš svakodnevni način života ne bude ni na koji način poremećen. Evo svedoci smo da uspevamo da se nosimo sa posledicama migrantske krize i sve one glupe i zlonamerne laži o 400 hiljada migranata koji će se naseliti u Srbiji, o gradovima koji se prave, o nekakvim silnim povratnicima iz zapadne Evrope su glupa, besmislena i zlonamerna laž, ali laž koja hoće da povredi i građane Srbije i sve ove divne ljude iz Komesarijata koji svaki dan rade i žrtvuju se da bi život u Srbiji mogao da nesmetano teče i da naš kvalitet života ne bi bio ugrožen ni na koji način, bez obzira na priliv migranata – naglasio je ministar Vulin.

Današnjem obilasku je prisustvovao i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić sa saradnicima.

foto:mod.gov.rs

Related posts

Srđan Nikolić na čelu Doma omladine u Pančevu, Bojadžievskom pun mandat u JP “Urbanizam”

Mica Milakov

112 novih slučajava u Južnom Banatu

Aleksandra Miloševska

Kovin dobio nasavremeniji sistem za uzbunjivanje u Srbiji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija