18. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Sačuvali smo Srbiju od migrantske krize

– Od 2015. godine kada je bilo najteže i kada je migrantska kriza bila na svom vrhuncu, pa evo do danas, Republika Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize. Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, zahvaljujući volonterima, zahvaljujući pripadnicima čitavog sistema – Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima onima koji su dali ogroman dopinos da migrantska kriza ostavi najmanje moguće posledice u Republici Srbiji, mi danas možemo slobodno da kažemo da smo najuspešnija zemlja kada je u pitanju borba sa posledicama migrantske krize – istakao je ministar odbrane i predednik Radne grupe za mešovite migracije Aleksandar Vulin koji je danas posetio Prihvatni centar u Obrenovcu, gde je obišao radove na renoviranju objekata u tom Centru, a koje finansira Evropska unija.

Prema rečima ministra Vulina, danas se u kolektivnim centrima u našoj zemlji nalazi 4.200 migranata i nijedan migrant nije inficiran kovid virusom i prihvatni centri za migrante, tokom najveće kovid krize, pa do danas, jedini su oblik kolektivnog stanovanja u čitavoj Evropi gde nije bilo nijednog zaraženog korisnika i slučaja zaraženog infekcijom Kovid-19.

– Srbija je pokazala i pokazuje koliko je uspešna, organizovana i humana, ali i koliko vodi računa da naš svakodnevni način života ne bude ni na koji način poremećen. Evo svedoci smo da uspevamo da se nosimo sa posledicama migrantske krize i sve one glupe i zlonamerne laži o 400 hiljada migranata koji će se naseliti u Srbiji, o gradovima koji se prave, o nekakvim silnim povratnicima iz zapadne Evrope su glupa, besmislena i zlonamerna laž, ali laž koja hoće da povredi i građane Srbije i sve ove divne ljude iz Komesarijata koji svaki dan rade i žrtvuju se da bi život u Srbiji mogao da nesmetano teče i da naš kvalitet života ne bi bio ugrožen ni na koji način, bez obzira na priliv migranata – naglasio je ministar Vulin.

Današnjem obilasku je prisustvovao i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić sa saradnicima.

foto:mod.gov.rs

Related posts

Ministar Vulin: Posle 20 godina naši MiG-ovi ispaljuju rakete vazduh-zemlja

Mica Milakov

Ministar Mali: Od 15. maja do 5. juna prijava za pomoć od 100 evra

Nikoleta Dragaš

Obrazovana Komisija za procenu štete od elementarnih nepogoda

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija