13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Ako “Oluja” nije etničko čišćenje, šta slavite u Kninu?

“Ako “Oluja” nije bila etničko čišćenje šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba? Nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi proterivanja njegovog naroda, da bi “Oluja” postala legitimna i bezgrešna. Nije Milošević dovučen u Knin da bi Srbima bilo bolje, već da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni” – rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući hrvatskom ministru spoljnih i evropskih poslova Grliću koji je izjavio “da je netačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je operacija hrvatske vojske i policije “Oluja” bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata te da se Vučić meša u unutrašnja politička pitanja Hrvatske”.

– Nije dovoljno spustiti cvet na jedno od mesta ubijanja Srba, a reći da je proterivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u “Oluji” čin milosrđa, nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina – naglasio je ministar Vulin.

foto:tanjug.rs

Related posts

Raspisan javni poziv za projekat “Moja prva plata”

Nikoleta Dragaš

Vučić u četvrtak s papom u Vatikanu

Zorana Stekovic

U Gračanici rođeno 12 beba u protekloj nedelji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija