16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić na obeležavanju “Oluje” u Sremskoj Rači

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja” biće obeležen u Rači u 19.30 , u pristustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Vučić je pre nekoliko dana najavio da će Srbija i Republika Srpska 4. avgusta zajedno obeležiti veliku srpsku tragediju – progon 250.000 Srba iz Hrvatske.

“Obeležićemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gde smo to učinili prvi put zajedno 2015, na Rači, gde ćemo postaviti i spomen obeležje. Na tom mestu, kada bude izgrađen most, koji je najveći broj izbeglica na traktorima prešao, napravićemo, zajedno sa RS, spomen park”, rekao je predsednik Srbije.

Pored državnog vrha Srbije, obeležavanju u Rači, kao predstavnici Srba u Hrvatskoj, prisustvovaće deca iz kolone, koja su pre 25 godina prešla u toj koloni u Srbiju, a onda su se, nakon nekoliko godina, u želji i čežnji za zavičajem, vratili i počeli da obnavljaju svoj i život svog naroda u Hrvatskoj i sada tamo žive.

Predsednik SDS S Milorad Pupovac rekao je danas Tanjugu da će u Rači biti četvoro mladih, među kojima i Anja Šimpraga, poslanica u Saboru, dok su ostali predsednici opština ili zamenici predsednika opština u kojima Srbi imaju relativnu većinu ili je u njima najveći broj Srba koji žive u Hrvatskoj.

Related posts

U toku vakcinacija od sezonskog gripa u Pančevu

Bojana Kecic

PANČEVO : Subvencije za korišćenje gasa

Mica Milakov

GO SNS Šabac: Zelenović nastavlja da zloupotrebljava funkciju gradonačelnika

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija