21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin: Oluja je besprimerni zločin i ne može imati opravdanje, nigde i nipošto

“Narod koji etničko čišćenje slavi kao svoj najveći praznik i nije mogao da se odrekne ustaštva i da se pokaje za Jasenovac. Zato što se ustaškim koljačima nose venci u Blajburg, zato što je Srbija ćutala i izvinjavala se, jasenovačko zlo se ponovilo u Oluji” rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je istakao da je “Aleksandar Vučić prekinuo sa ćutanjem i izvinjavanjem za tuđe grehe, zatražio pravdu i kaznu i rekao kao niko pre njega da se Jasenovac i Oluja neće ponoviti.”

– Srbija se danas seća velikog pogroma, istrebljenja Srba, zločina za koji nema kazne. Oluja je besprimerni zločin i ne može imati opravdanje, nigde i nipošto. Svaki pokušaj izjednačavanja, svaki pokušaj traženja opravdanja za Oluju među Srbima i njihovom postojanju je kao kada bi SS divizije Holokaust pravdale ustankom jevreja u Varšavskom getu. Ne smemo prestati da tražimo pravdu za pobijene, proterane i opljačkane Srbe – poručio je ministar Vulin.

Related posts

Vučić i Dodik o izgradnji aerodroma u Trebinju

Nikola Toadjer

Đoković se plasirao u finale mastersa u Rimu!

Katarina Popović

Maskirani policajci iz Pančeva OPLJAČKALI POŠTU u Jagodini

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija