17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Vesti

Poslanici položili zakletvu, konstituisana skupština

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije, na kojoj su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika, čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta, počela je oko 10 časova intoniranjem himne.

Ispred verifikacione komisije, poslanik SNS Aleksandar Marković je rekao da je ta komisija utvrdila da mandati svih 250 poslanika treba da budu potvrđeni i poželeo im puno uspeha u radu.

Poslanici su potpisali zakletve i predali ih sekretaru Srđanu Smiljaniću.

Predsedavajuća Smilja Tišma je pozvala poslanike da obrazuju poslaničke grupe.

Skupština je za danas završila rad, a o nastavku sednice poslanici će, kako je rekla Tišma, biti blagovremeno obavešteni.

Na dvenom redu sednice je i izbor novog skupštinskog rukovodstva, predsednika, potpredsednika, imenovanje sekretara i izbor radnih tela, a o tome će poslanici raspravljati narednih dana.

Poslanicima, predstavnicima medija i zaposlenima u skupština se na ulazu u zgradu merila temperatura i svi dobili maske i rukavice, a u samoj sali poslanici su fizički razdvojeni pregradama od pleksiglasa.

Na stepeništu koje vodi do ulaza u parlament bili pripadnici garde.

Izvor: Studio B

Related posts

Kvantnom medicinom do rane dijagnostike

Jelena Obradović

Osuđenici u Pančevu se odriču obroka za Gerontološi centar

Jasmina Petkovic

Vučić sa Rikerom i Palmerom o Kosovu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija