27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić na početku izgradnje kovid bolnice u Batajnici: Pravimo vrhunsku i najsavremeniju bolnicu

Kovid bolnica, čija izgradnja danas počinje u Beogradu, biće završena do 1. decembra, opremljena najmodernijom opremom, i spasiće živote građana, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

“Za nekoliko meseci ovde će nići nova moderna kovid bolnica, ali to je bolnica u kojoj će moći i druge stvari važne za zdravlje da se obave, jer ne želimo da, ako bude postojala vakcina, u šta verujemo, ovaj veličanstven objekat nema namenu”, rekao je Vučić koji je sa ministrima Aleksandrom Vulinom i Zlatiborom Lončarom položio kamen temeljac za novu bolnicu.

Vučić je istakao da je nova bolnica rezultat velikog rada i truda države, jer se ulaže ogroman novac – samo za izgradnju 27-28 miliona evra.

kovid, bolnica

Tanjug (Tara Radovanović)

“I to po principu ključ u ruke. Sve će veoma brzo da bude završeno”, podvukao je Vučić.

On je preneo da će bolnica imati 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne nege, i biće opremljena najmodernijom opremom, uglavnom Dregeroivom – respiratori, rendgeni, skeneri…

“Uložili smo stotine miliona evra da sačuvamo zdravlje ljudi. Ovo radimo da bismo oslabili pritisak na naše junake – lekare i medicinske sestre, da imaju bolje uslove, da teret bude ravnomerno raspoređen”, rekao je Vučić.

On je dodao da je lokacija na Batajničkom drumu lako dostupna iz svih pravaca, ali da će morati da se dorade neki pristupni putevi.

“Gledamo da vidimo šta će doneti budućnost, šta će biti potrebno. Mi ćemo tražiti i uveren sam dobiti, među prvima vakcinu, a svakako ne na začelju. Ne želimo da nas jesen i težina infekcije iznenade”, rekao je Vučić.

Dodao je da se za dve nedelje došlo do kamena temeljca, a da se bolnica završava za 4 meseca, i otvara 1. decembra.

“Ovo su velike stvari koje pokazuju koliko se menja životni standard i koliko brinemo o zdravlju ljudi, a ne prepuštamo stvari slučaju. Ova bolnica će spasiti mnogo života”, rekao je Vučić.

 

Related posts

Vulin u Pančevu: Novih 56 terenskih vozila za Vojsku Srbije

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Srbija pobeđuje!

Bojana Kecic

Vučić na taktičkoj vežbi “Odgovor 2021”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija