3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija

Vulin primio pismo poslanice Bundestaga Žaklin Nastić

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin primio je pismo članice nemačke partije Die Linke i poslanice Bundestaga  Žaklin Nastić.

Nastić koja je i zamenik predsednika parlamentarne grupe Nemačke i jugoistočne Evrope, istakla je u pismu upućenom Vulinu da je partija nemačke levice posvećena politici mira i poštovanju međunarodnog prava. Ona je dodala da će Die Linke uvek podsećati evropsku i nemačku javnost na nezakonito bombardovanje SR Jugoslavije i na zločine koje su počinile NATO snage i albanski ekstremisti prema srpskom narodu.

– Zločine koje su počinile NATO snage i albanski ekstremisti ne smeju se zaboraviti. Oni moraju biti osuđeni, a ratni zločinci moraju odgovarati- ocenila je Nastić u pismu upućenom lideru PS-a Aleksandru Vulinu.

Poslanica Bundestaga poručila je da razume sve probleme i izazove sa kojima se Srbija suočava i da se kao internacionalista solidariše sa srpskim narodom.

Ona je poželela Aleksandru Vulinu i PS-u uspeh u daljoj političkoj borbi.

 

Related posts

U Srbiji novih 135 slučajeva, preminulo pet osoba

Ivana Bogdanovski

U Južnom Banatu 64 novoobolelih od korona virusa

Ivana Bogdanovski

“Električni orgazam” slavi 40 godina, a zamišljen kao bend za jedno veče

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija