29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ: Izbor Vlade krajem avgusta!

Predsedništvo Srpske napredne stranke održalo je danas sednicu, a nakon nje javnosti se obraća predsednik stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– U narednih nekoliko dana biće verifikovani mandati, a izbor Vlade očekujem krajem avgusta. Moramo da pokažemo da smo u stanju da se nosimo sa svim problemima koje ovo teško vreme donosi. Moramo da ubacimo novu energiju, nove ambicije, mnogo rada, truda borbenosti. Razgovarali smo o koalicionuim partnerima, i postoje četiri moguće opcije. Da idemo sa socijalistima i manjinama, sa Šapićem i manjinama, sa Socijalistima, Šapićem i manjinama, i da idemo sami sa manjinama. Nastaviććemo da razgovaramo – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije objasnio je zašto se toliko dugo čeka na formiranje Vlade.

– Mi smo razumeli poruku naroda, ne da se ponašamo bahato, već da imamo teret na leđima i da napravimo najbolji izbor. Moramo da napravimo nešto što će za Srbiju da bude najbolji izbor u naredne četiri godine! Verujem da ćemo uspeti da izvučemo zemlju iz krize koju je donela korona. A oni koji nam prebacuju zašto toliko čekamo sa formiranjem Vlade su isti oni koji su bojkotovali izbore. Bolje da sačekamo i 15 dana duže i napravimo bolju Vladu, nego da požurimo i da napravimo loš izbor.

– Ja zemlju vodim kao nezavisnu i suverenu. Hoćete li da oružje ne prodajemo nikome? Načelno vas pitam, kome ćemo da prodajemo oružje? Kome god da prodamo nekome ćemo se zameriti. Šta treba da kažem ljudima koji rade, da idu na ulicu i ne rade više ništa. Mi gledamo da radimo sa svima, a da čuvamo svoju nezavisnost i suverenitet.

O menjanju imena ulica u Beogradu! 

– Ja mislim da “Vreme smrti”, “Koreni”, dakle, svaka knjiga Dobrice Ćosića je zaslužila ulicu. I sada mi govore da je bolje da bude Zagrebačka, nego Dobrice Ćosića. Jeste Beograd jedini kosmopolitski grad u regionu, ali to ne znači da Beograd nije srpski grad.

O obeležavanju godišnjice “Oluje”!

– Razgovarao sam sa Miloradom Pupovcem. Molim ljude da se mi posvetimo našem obeležavanju. Naša odluka je bila da kažemo da ne idu na to obeležavanje. Srbija i Srpska će imati svoje obeležavanje.

O napadima na krizni štab na društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama umesto da kažu da sam ružan i glup, oni kažu da sam peder i picousti. Oni lažu svaki put. Tako su lagali da sam se sastao sa Tačijem kod Makrona. Nit je Tači bio tamo, niti ga je Makron video. Kad sam upisao višu školu, položio prijemni ispit, kao i svaki brucoš, oni su rekli da sam pedofil. Ja samo hoću da vas zamolim da se ne sekirate kada te gluposti čitate. Šta god kažete sver sam. Mi smo napravili više pruga i puteva nego bilo ko do sada. U Vaše vreme plate su bile 300 evra, sada su 510 uprkos i koroni. Pa oni napadaju krizni štab koji se bori i koji uspeva da smanjuje priliv pacijenata u bolnice. Bolnice konačno mnogu da dišu. Danas je za 200 više otpuštenih ljudi nego onih koji su primljeni.

Izvor: Informer.rs

Related posts

Radovi na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

U Srbiju stiglo još 50.000 doza vakcine Sputnjik Ve

Nikoleta Dragaš

Potpisan Memorandum o saradnji između grada Pančeva i opštine Pernik, Bugarska

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija