17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Najbolji studenti Pančeva pred sobom imaju jasne ciljeve

U Gradskoj upravi uručene su nagrade najboljim studentima i studentkinjama grada Pančeva. Oni se slažu da im je nagrada podstrek za dalje napredovanje i da bi grad trebalo da nastavi sa ovom praksom.

 

Grad Pančevo je i ove godine nagradio najuspešnije studente i studentkinje. Na listi nagrađenih našlo se 18  naših mladih sugrađana koji su školske 2019/20. prvi put upisali završnu godinu četvorogodišnjih ili dužih studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija. Takođe, bitno je i da  imaju prosečnu ocenu, tokom svih godina studiranja, najmanje 9,00. Među njima su i Nikola Tucakov sa Fakulteta političkih nauka, kao i Katarina Kračun sa Pravnog fakulteta. Oni su saglasni da im je nagrada značajna kao podstrek za dalje napredovanje.

Uz diplomu svaki student dobio je i novčanu nagradu od 30.000 dinara.

Tradicija nagrađivanja najboljih studenata traje od 2007. godine i do sada je nagradu dobilo više od 340 mladih i uspešnih Pančevaca. Nagrade dodeljuje Kancelarija za mlade grada Pančeva u saradnji sa Regionalnim Centrom za talente “Mihajlo Pupin” i gradskom upravom.

Obrazovanje je jedan od prioriteta lokalne samouprave, kao i zapošljavanje, s toga Grad Pančevo nastoji da stvori povoljno intelektualno i poslovno okruženje za potrebe mladih Pančevki i Pančevaca. Kako bi se ispoštovale mere Vlade Republike Srbije koje su na snazi u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19 studentima je ponaosob dodeljenja nagrada, dok je svečanost izostala.

Related posts

U Srbiji 1.005 novozaraženih

Mirjana Popović

SPORTIKO KLUB: Veliki izbor sportova za sve Pančevce

Bojana Kecic

VUČIĆ PRED VIŠE OD 10.000 LJUDI U NIŠU: Posle decenija propadanja SADA MORAMO DA DONOSIMO TEŠKE ODLUKE, JER GRADIMO BUDUĆNOST ZA NAŠU DECU!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija