26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Popa: Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Rumunije Oanu Kristinu Popu i zahvalio joj na značajnom doprinosu razvoju srpsko-rumunskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija veoma ceni podršku Rumunije u procesu pridruživanja EU, kao i konkretnu pomoć kroz prenos rumunskih iskustava iz tog procesa. On je istakao zahvalnost Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Ambasadorka Popa izjavila je da Srbija u Rumuniji ima iskrenog zagovornika proširenja Evropske unije na region Zapadnog Balkana, izrazivši uverenje da je i interes EU da Srbija što pre postane punopravna članica.

Predsednik Vučić i ambasadorka Popa su se saglasili da su Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri, izrazivši uverenje da će dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa. Dvoje sagovornika su istakli da bi od najvećeg značaja bila izgradnja auto-puta ili brze saobraćajnice između Beograda i Temišvara.

Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

Predsednik Vučić je ambasadorki Popi poželeo mnogo uspeha na dužnosti šefa Delegacije EU u Crnoj Gori, koju uskoro preuzima.

Foto: predsednik.rs

Related posts

U Jabuci je u toku rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice

Mica Milakov

U Gudurici održan međunarodni festival “Zlatna jesen”

Bojana Kecic

Vulin i Mojsilović obišli porodice poginulih pilota

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija