1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Srbije sa ambasadorkom Izrela: U narednim godinama više izraelskih investitora na srpskom tržištu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Države Izrael Alonu Fišer Kam i zahvalio joj na svemu što je tokom diplomatskog mandata u Beogradu učinila za odnose dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela. On je istakao da je tome posebno doprinelo međusobno razumevanje i solidarnost dvaju naroda, koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

Ambasadorka Fišer Kam je rekla da je, tokom rada u Beogradu, bila svedok izuzetnog angažovanja predsednika Vučića na uspostavljanju bližih veza dveju zemalja. Ona je pomenula istupanje na godišnjoj konferenciji AIPAC u Vašingtonu, koje je, kako je rekla, dotaklo srca jevrejskog naroda, kao i mnoga zakonska rešenja, koje je Srbija donela poštujući prava jevrejske zajednice.

Dvoje sagovornika su izrazili nadu da će u narednim godinama više izraelskih investitora bolje upoznati i koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu.

Srpski predsednik i izraelska ambasadorka razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je zahvalio ambasadorki Fišer Kam na stavu Izraela da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci za mirno rešavanje tog važnog pitanja.

Foto: vucic.rs

Related posts

COMNET osudio ponašanje novinara N1

Mica Milakov

Novogodišnji karavan sreće Kancelarije za KiM u metohijskim selima

Nikoleta Dragaš

Pomoć Srbije stigla u Jermeniju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija