23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Vesti

Mali: Plate i penzije stabilne, nema smanjenja

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su plate u javnom sektoru i penzije stabilne i da ima dovoljno novca za njihovu isplatu te da građani ne treba da strahuju da će im usled krize zbog korona virusa biti smanjena primanja.

„Apsolutno su penzije i plate stabline, imamo novca za isplatu penzija i plata u javnom sektoru, nema potrebe da se građani plaše, nema smanjenja plata i penzija“, rekao je Mali za TV Prva i dodao da je to ujedno doprinos održavanju privredne aktivnosti.

Mali: Ne znam zemlju koja je dala ovakvu pomoć privredi

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će država za drugi paket mera za pomoć privredi za ublažavanje negativnih posledice krize usled Kovida 19 izdvojiti još oko 66 milijardi dinara i da će sledeće nedelje Vlada usvojiti sva potrebna dokumenta kako bi se odmah krenulo sa njihovom primenom.

Paket pomoći biće odmah na raspolaganju privredi, najavio je Mali.

Mali: Cela Srbija je nastavila da se gradi

Kada je stopa rasta BDP-a u pitanju, kada je stabilnost sistema u pitanju, pokazalo se koliko je važna poruka države da ćemo nastaviti da investiramo u javne radove, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Podsetio je da se trenutno radi Moravski koridor, autoput Požega-Preljina, Kuzmin- Sremska Rača….

Mali:U junu isplaćeno 27.317 zarada više nego u februaru

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u Srbiji u junu 27.317 osoba više primilo zaradu nego u februaru.

On je na tv Prva kazao da i u Srbiji ljudi ostaju bez posla usled posledica korona virusa, ali da se otvaraju nove mogućnosti i šanse, koje se koriste odgovarajući na pitanja gledalaca

Za 2 Kovid bolnice 5,1mlrd.din, gradnja od iduće sedmice

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će izgradnja dve nove Kovid bolnic početi iduće nedelje, da je planirano da izgradnja bude završena u naredna tri, četiri meseca i da će za te namene biti izdvojeno 5, 1 milijardu dinara.

Odgovarajući na pitanja gledalaca u Jutarnjem programu TV Prva on je kazao da je cela kriza izazvana korona virisom bila iznenađenje za sve u svetu, ali da se zahvaljući angažovanju predsednika Vučića i njegovog tima uspelo u tome da se brzo i efikasno nabavi sva potrebna medicnska oprema.

Mali:Privredna aktivnost u Srbiji nije stala,100 evra pomogli

Privredna aktivnost u Srbiji nije stala za vreme krize izazvane pandemijom virusa korona, a tome je doprinela i mera pomoći punoletnim građanima od 100 evra koje su vraćene u privredne tokove i kroz PDV se vratio u budžet, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Kako je naveo, u julu se očekivalo priliva u budžet 45,5 milijardi dinara, a ostvareno je 50,1 milijarda.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Related posts

Vučić čestitao novoizabranom italijanskom premijeru Dragiju

Mirjana Popović

Veliki derbi u boksu

Zorana Stekovic

Bitka za Pančevo oktobra 1944 – Dan oslobođenja grada

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija