24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Obaveza Srbije da uvek bude na raspolaganju RS

Srbija mora da brine o Republici Srpskoj, da pokazuje odgovornost prema RS i da joj uvek bude dostupna i na raspolaganju, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da je uveren da građani RS to dobro znaju.

Predsednik je, prilikom posete UKC Banjaluka, gde je uručio donaciju Srbije – 15 sanitetskih vozila, istakao da to nije samo pitanje poklona, pomoći i podrške, već je to obaveza Srbije i deo njene odgovornosti.

Vučić je napomenuo da je danas na računu Srpske i 540.000 evra za škole i domove zdravlja u Mrkonjić gradu i Šipovu, kao što je i obećano. Danas, dodao je, stiže i novac za pretovački Duhovni centar.

Vučić je najavio da će Srbija i RS zajedno raditi, iako će Srbija preuzeti 90 odsto troškova na sebe, na pravljenju spomenika i spomen doma na petrovačkoj cesti, gde su izbegli Srbi iz Krajine najstrašnije stradali.

-Tu su ubijena deca onih ljudi koji su krivi samo zato što su Srbi i hteli su da se sklone i spasu živote i svoje čiste duše. Taj spomenik ćemo sada da uradimo, a nismo mogli za 25 godina…ni da uradimo, ni na našu decu da mislimo – rekao je Vučić.

– Mi danas imamo više novca zahvaljujući teškim reformama i danas možemo da ispravljamo nepravde koje smo činili prema svom narodu. Ako o sebi ne budemo brinuli i našem nasleđu, čemu da se nadamo u budućnosti. Ma gde da žive svi Srbi sveta moraju da znaju da nam je jedna matica Srbija i šta za nas znači Srpska – rekao je Vučić i dodao da je prošle noći poslato 10.000 testova za RS.

– Pomoći ćemo koliko god možemo i nećemo da se pravdamo. Često su me napadali zbog toga što pomažem RS, ali ja sam ponosan na to što smo pomagali i što možemo da učinimo nešto za naš narod. Mnogo smo pomagali i pomagaćemo još – naglasio je predsednik Vučić.

Sanitetska vozila, njih 15, vredna ukupno oko 750.000 evra, čije ključeve je Vučić uručio, namenjena su domovima zdravlja u 15 gradova u Republici Srpskoj. Među njima su Istočni Stari Grad, Teslić, Čajniče, Hoča, Kalinovink, Bileće, Gacko, Graiška, Kozarska Dubica…

Na taj način zdravstvene ustanove u tim lokalnim zajednicama značajno jačaju kapacitete u pružavnju zdravstvene zaštite, naročito tokom borbe protiv korona virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, tokom posete Banjaluci, obišao i radove na izgradnji višenamenskog objekta u naselju Petrićevac, u kojem će biti smešteni vrtić, dom zdravlja i mesna zajednica.

Izgradnja tog objekta finansira se sredstvima Republike Srbije.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Related posts

Nogo uhapšen zbog pozivanja na promenu ustavnog uređenja

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije

Jasmina Petkovic

Nova sportska igrališta na Sodari

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija