23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Ekonomija Južni Banat Najvažnije Vesti

U Belu Crkvu stiže i drugi investitor iz Češke

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević sa predstavnicima češke firme „IMG Bohemia s.r.o“ dogovorili uslove o investiranju ove firme u opštini Bela Crkva.

Nakon potpisivanja ugovora o grinfild investiciji češke firme „Spel Manufacturing s.r.o“ iz Kolina o izgradnji fabrike u Beloj Crkvi, dogovoreni su uslovi o još jednoj češkoj investiciji. To praktično znači dve nove fabrike u novoizgrađenoj industrijskoj zoni ove južnobanatske opštine.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević imali su nedavno radni sastanak sa predstavnicima češke firme „IMG Bohemia s.r.o“ iz okoline Praga. Tom prilikom su dogovoreni uslovi o investiranju ove firme u opštini Bela Crkva.

– Prema projekciji, vrednost investicije češke firme „IMG Bohemia“ u našoj opštini iznosiće od 10 do 14 miliona evra i obuhvata izgradnju proizvodnih pogona u industrijskoj zoni na zemljištu od dva hektara, a plan je da u tri faze zaposli 200 radnika. Firma se bavi proizvodnjom komponenti za autoindustriju, a naši sugrađani koji bi se zaposlili u ovoj firmi imaće obuku u matičnoj fabrici u Češkoj“ – rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Sledeći korak je pismo o namerama firme „IMG Bohemia“, a nakon utvrđivanja konkretnih uslova od strane Opštinskog veća opštine Bela Crkva, predsednik opštine raspisuje oglas za predmetnu investiciju.

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je i da će češka firma „Spel Manufacturing, s.r.o“ iz Kolina, do kraja ove godine početi sa izgradnjom fabrike u Beloj Crkvi.

-Za investiciju u Beloj Crkvi firma se odlučila pre svega zbog dostupnosti kvalifikovane radne snage, dobrog geografskog položaja naše opštine i povoljnog ambijenta za razvoj privrede i investicije koji smo uspeli u protekle četiri godine da stvorimo. Fabrika bi trebalo da primi do 70 radnika. Osim skladišta i dela za proizvodnju, u sastavu industrijske hale biće i moderne kancelarijske prostorije“ – dodao je Aleksić.

Koliko su značajne češke investicije u opštini Bela Crkva govori i podatak da je predsednik Češke Republike Miloš Zeman iskazao svoju ličnu podršku izgradnji fabrike firme „IMG Boohemia“ u Beloj Crkvi, što je i potvrđeno na sastanku sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dve nove fabrike čeških firmi stvaraju mogućnost 270 novih radnih mesta za stanovnike opštine Bela Crkva, što će značiti i bolji standard i bolji život u ovoj nerazvijenoj opštini.

Izvor: Dnevnik.rs

Foto: Dnevnik.rs

Related posts

Preventivni pregledi ispred Doma zdravlja

Zorana Stekovic

EKSKLUZIVNO : RTV Pančevo saznaje šta će predsednik Vučić posetiti u južnom Banatu. Uskoro program za Pančevo!

Mica Milakov

Vučić se u Bukureštu sastao sa potpredsednikom Turske

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija