26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Ekonomija Južni Banat Najvažnije Vesti

U Belu Crkvu stiže i drugi investitor iz Češke

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević sa predstavnicima češke firme „IMG Bohemia s.r.o“ dogovorili uslove o investiranju ove firme u opštini Bela Crkva.

Nakon potpisivanja ugovora o grinfild investiciji češke firme „Spel Manufacturing s.r.o“ iz Kolina o izgradnji fabrike u Beloj Crkvi, dogovoreni su uslovi o još jednoj češkoj investiciji. To praktično znači dve nove fabrike u novoizgrađenoj industrijskoj zoni ove južnobanatske opštine.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević imali su nedavno radni sastanak sa predstavnicima češke firme „IMG Bohemia s.r.o“ iz okoline Praga. Tom prilikom su dogovoreni uslovi o investiranju ove firme u opštini Bela Crkva.

– Prema projekciji, vrednost investicije češke firme „IMG Bohemia“ u našoj opštini iznosiće od 10 do 14 miliona evra i obuhvata izgradnju proizvodnih pogona u industrijskoj zoni na zemljištu od dva hektara, a plan je da u tri faze zaposli 200 radnika. Firma se bavi proizvodnjom komponenti za autoindustriju, a naši sugrađani koji bi se zaposlili u ovoj firmi imaće obuku u matičnoj fabrici u Češkoj“ – rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Sledeći korak je pismo o namerama firme „IMG Bohemia“, a nakon utvrđivanja konkretnih uslova od strane Opštinskog veća opštine Bela Crkva, predsednik opštine raspisuje oglas za predmetnu investiciju.

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je i da će češka firma „Spel Manufacturing, s.r.o“ iz Kolina, do kraja ove godine početi sa izgradnjom fabrike u Beloj Crkvi.

-Za investiciju u Beloj Crkvi firma se odlučila pre svega zbog dostupnosti kvalifikovane radne snage, dobrog geografskog položaja naše opštine i povoljnog ambijenta za razvoj privrede i investicije koji smo uspeli u protekle četiri godine da stvorimo. Fabrika bi trebalo da primi do 70 radnika. Osim skladišta i dela za proizvodnju, u sastavu industrijske hale biće i moderne kancelarijske prostorije“ – dodao je Aleksić.

Koliko su značajne češke investicije u opštini Bela Crkva govori i podatak da je predsednik Češke Republike Miloš Zeman iskazao svoju ličnu podršku izgradnji fabrike firme „IMG Boohemia“ u Beloj Crkvi, što je i potvrđeno na sastanku sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dve nove fabrike čeških firmi stvaraju mogućnost 270 novih radnih mesta za stanovnike opštine Bela Crkva, što će značiti i bolji standard i bolji život u ovoj nerazvijenoj opštini.

Izvor: Dnevnik.rs

Foto: Dnevnik.rs

Related posts

Vučić razgovarao s Mihajlovićem, pružio mu podršku

Nikoleta Dragaš

Dežurni telefoni za informacije u vezi sa korona virusom

Aleksandra Miloševska

Božićna čestitka protojereja Radoslava Milanovića

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija