28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Mihajlovićeva: Život i ekonomija ne smeju da stanu, i kad je teško mora da se radi

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom radove na rehabilitaciji državnog puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig.

Mihajlovićeva je ovom prilikom istakla da ekonomija i život ne mogu da stanu i da i kad je teško mora da se radi, te da je država tu da stvori uslove da svi koji mogu rade i da nam se Srbija razvija.
“Od Beograda do Subotice rehabilituje se 65 km auto-puta, ova deonica najvećim delom je završena, do sredine avgusta biće gotovo i preostalih 10,5 km. Važno je da se putevi održavaju i da velika gradilišta rade”, rekla je ona.

Potpredsednica Mihajlović dodala je da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra.
“Pored modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta, radiće se Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu. Nismo zaboravili ni na saobraćajnicu Beograd – Zrenjanin – Novi Sad. Hvala gradonačelniku Vučeviću na sjajnoj saradnji, ovaj grad je primer za blagovremeno pripremljenu dokumentaciju za svaki projekat”, rekla je ona.

Miloš Vučević izjavio je da je srećan koliko se radi u celoj Vojvodini i Srbiji, te da je važno da naša zemlja ima što bolje i bezbednije saobraćajnice, kako bismo spremno dočekali period posle epidemije.
“Završetkom ove deonice dobijamo još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske. Čeka nas još zajedničkih investicija, jedna od njih je i kružna raskrsnica u gradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj. Sa kovidom 19 se borimo, ali ekonomija ne može da stane, život mora da teče”, rekao je Vučević.

Izvor: mgsi.gov.rs

Foto: mgsi.rs

Related posts

Ponovo aktivirana privremena kovid bolnica u „Štark areni“

Nikola Toadjer

Vežba spasavanja na vodi na Vračevgajskom jezeru

Jelena Obradović

Pobeda “Želje” nad “IMT”-om

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija