22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vojska Srbije uvek na odgovornom zadatku

Gostujući u emisiji „Lice nacije“ ministar odbrane Aleksandar Vulin govorio je modernizaciji Vojske, povećanju plata, početku obeležavanju bitnijih datuma u savremenoj srpskoj istoriji. On je naglasio i da je naša vojna industrija, dok Vučić nije postao ministar odbrane, bila u mnogim sferama pred gašenjem.

Do dolaska Aleksandra Vučića na mesto ministra odbrane stanje u Vojsci bilo je loše. Naši piloti bili su loše plaćeni, nije bilo goriva, naše nebo nije bilo zaštićeno, rekao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane, gostujući u emisiji „Lice nacije“. On je dodao da od tada sve počinje da se menja. Počinju da se obeležavaju svi bitniji datumi u Srbiji, od NATO agresije, bitke na Košarama i Paštriku.

 

Ministar Vulin je naglasio i da je predsednik Vučić izabrao vojnu neutralnost Srbije, što je jako teška odluka, ali da nikada nije rekao kao neki “nama ne treba vojska”. On je rekao “Nikad više proterivanje Srba”, dok su prethodne vlasti gledale kako se Srbi na Kosovu maltretiraju a da pritom nikako nisu reagovali. Predsednik Vučić nikada srpske nacionalne interese nije podredio evropskim interesima. Pa, ipak imamo najbolji odnos sa evropskim državama u novijoj istoriji, dodao je Vulin.

 

Vojska Srbije poslednjih godina imala je odgovoran zadatak da obezbeđuje granice, migrantske kampove, socijalne i zdravstvene institucije, pa ipak nismo zapostavili svoju osnovnu ulogu- brigu o bezbednosti naše države, istakao je Vulin. On je rekao da je veliku ulogu Vojska imala i ima za vreme epidemije Kovid – 19. Mnogo smo pomagali Novom Pazaru i Sjenici i objektivno, većina stanovnika tih gradova bila je srećna što vidi svoju vojsku da pomaže, zaključio je.

Izvor: TV Pančevo

Related posts

Ministar Vulin u Pančevu: Vojska Srbije ceni podršku i pomoć Narodne Republike Kine

Jasmina Petkovic

Prva beba u Novoj godini

Mica Milakov

Radionice veza u “Etno-kutku”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija