8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vojna bolnica u Petrovaradinu pretvorena u privremenu kovid bolnicu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao Vojnomedicinski centar Novi Sad u Petrovaradinu koji od juče prima obolele od kovida, a u njemu se trenutno već nalazi 16 zbrinutih pacijenata.

– Vojna bolnica u Petrovaradinu postala je deo sistma za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima na teritoriji Grada Novog Sada koji su oboleli od kovida. Zahvalan sam svim ljudima zaposlenim u Vojnomedicinskom centru i Ministarstvu odbrane na njihovom angažmanu.  Mi smo se kao Grad trudili da budemo partneri na tom zadatku, da pomognemo u svemu onome što je njima najneophodnije i nastavićemo zajedno da radimo na tome da stablizujemo epidemiološku situaciju u gradu koja je poprilično komplikovana. Biće neophodna veća disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele, a najviše zbog neodgovornog ponašanja koje smo videli prethodnih dana i nedelja. Ako se takve stvari nastave, neće biti dovoljno mesta za lečenje i toga svi moraju biti svesni – rekao je gradonačelnik Vučević i još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grad Novi Sad će obezbeđivati sve obroke za pacijente preko Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, a kontinuirano će biti nabavljni neophodni dezinficijensi, maske, kao i dezo-barijere za potrebe bezbednog boravka pacijenata i zaposlenih u toj bolnici.

Izvor: mod.gov.rs

Foto: mod.gov.rs

Related posts

Tradicionalna izložba uskršnjih jaja: Novoseljanke pokazale prava umetnička dela

Nikoleta Dragaš

Vučić u poseti selu Dolić nadomak Sjenice

Zorana Stekovic

Počeo upis u vrtiće preko portala eUprava

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija