12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Novosadska televizija najoštrije osuđuje odluku Višeg suda

Skandalozna odluka Višeg suda u Beogradu, koja zabranjuje Informeru da piše o Draganu Đilasu, dakle. zabranjuje jednim novinama da pišu o jednom političaru, predstavlja direktni udar na istraživačko novinarstvo i slobodu medija. S obzirom na činjenicu da su sve troje sudija, koji su doneli ovu odluku, postavljeni u vreme Dragana Đilasa, izgleda da je nasilje opozicije prema neistomišljenicima, kojem smo do nedavno bili svedoci na ulicama naših gradova, sada preneto i u sudnice.

Ovakve presude, koje proizvode atmosferu straha za medije i stvaraju ličnosti nedodirljive za kritiku javnosti, demokratski svet ne poznaje.

Ako se ovome doda činjenica da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nikada nikoga nije tužio za najstrašnije moguće laži i pretnje, koje su pisane o njemu, o njegovoj deci i porodici, onda je potpuno jasno ko u ovoj zemlji priželjkuje medijski mrak i sprečava medije da pišu istinu.

Novosadska televizija najoštrije osuđuje ovaj gnusan čin, koji na najbrutalniji mogući način legalizuje cenzurisanje medija, uvodi nasilje u sudstvo, ali i stvara podelu građana Srbije na dve grupe. Nas, obične građane i one nedodirljive.

Izvor: Novosadska televizija

Foto: Novosadska televizija

Related posts

Predsednik Vučić sa Amendolom: Italija za ubrzanje pregovora Srbije i EU

Zorana Stekovic

Specifične boje ruja krase Deliblatsku peščaru

Bojana Kecic

Jabuka: Nacionalni savet makedonske zajednice u Srbiji dobio kancelariju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija