14. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Nedopustivo mešanje pravosuđa u uređivačku politiku medija

Presuda, kojom je Viši sud u Beogradu zabranio listu „Informer“ da o Draganu Đilasu ubuduće piše u određenom kontekstu, grub je i nedopustiv pokušaj pravosuđa da kreira uređivačku politiku medija.
Društvo novinara Vojvodine smatra da je reč o presedanu koji izlazi iz okvira pravnog sistema i sudske prakse jer Sud može da presuđuje samo po pitanju inkriminacija koje su, i ako su, već učinjene. Pretpostavljajući da „Informer“ o Đilasu namerava da piše na određen način, Sud je u izreci zabranio da to čini, a glavnom uredniku zapretio kaznom od 100.000 dinara.
Duboko smo uvereni da je Viši sud u Beogradu na ovakav način atakovao na slobodu medija, podlegavši političkom, ili nekom drugom uticaju Đilasa.
Društvo novinara Vojvodine još jednom izražava protest zbog ovakve presude Višeg suda u Beogradu i poziva ostala novinarska i medijska udruženja da se o ovom slučaju javno izjasne.

Izvor: Društvo novinara Vojvodine

Foto: Društvo novinara Vojvodine

Related posts

,,Železničar” na pravom putu u Prvoj Ligi

Vanja Vićentić

OPREZ! Lažni radnici PIO fonda varaju penzionere

Jasmina Petkovic

Uhapšeni sa 22 kilograma heroina

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija