2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Nedopustivo mešanje pravosuđa u uređivačku politiku medija

Presuda, kojom je Viši sud u Beogradu zabranio listu „Informer“ da o Draganu Đilasu ubuduće piše u određenom kontekstu, grub je i nedopustiv pokušaj pravosuđa da kreira uređivačku politiku medija.
Društvo novinara Vojvodine smatra da je reč o presedanu koji izlazi iz okvira pravnog sistema i sudske prakse jer Sud može da presuđuje samo po pitanju inkriminacija koje su, i ako su, već učinjene. Pretpostavljajući da „Informer“ o Đilasu namerava da piše na određen način, Sud je u izreci zabranio da to čini, a glavnom uredniku zapretio kaznom od 100.000 dinara.
Duboko smo uvereni da je Viši sud u Beogradu na ovakav način atakovao na slobodu medija, podlegavši političkom, ili nekom drugom uticaju Đilasa.
Društvo novinara Vojvodine još jednom izražava protest zbog ovakve presude Višeg suda u Beogradu i poziva ostala novinarska i medijska udruženja da se o ovom slučaju javno izjasne.

Izvor: Društvo novinara Vojvodine

Foto: Društvo novinara Vojvodine

Related posts

Ovacije za “Lice ljubavi”

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić čestitao odbojkašicama

Vanja Vićentić

Dragoljub Žarković biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija