24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

“Pančevke” dobile nove prostorije

Uz pomoć grada Pančeva, udruženje žena “Pančevke” i Kulturno-umetničko društvo “SM Čigra” započeli su rad u novom prostoru u ulici Žarka Zrenjanina. Pančevcima će na ovoj lokaciji biti dostupne proizvodi koje vredne domaćice izrađuju.

 

Udruženje žena “Pančevke Gornji Grad” i Kulturno-umetničko društvo “SM Čigra” iz Pančeva dobile su nove prostorije. Prema rečima predsednice ovih udruženja Snežane Marjanov, ovo je još jedna potvrda dobrog rada i podrške koju ova udruženja imaju

Prostorije lokala su renovirane. Prostor je obezbedio Grad Pančevo. Zidovi i brojne police ukrašeni su suvenirima i rukotvorinama vrednih pančevačkih domaćica, ali I brojnim priznanjima stečenim kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Pravi etnološki dragulj predstavlja soba sa nošnjama iz različitih krajeva naše države.

Za svaki komad odeće vezana je neka životna priča, a pojedini, izuzetno očuvani primerci, stari su i po dve stotine godina. Istaknuto  je da pandemija je korona virusa uticala na rad udruženja, pa je zato odložena planirana poseta članova “Čigre” Bugarskoj.

Povodom početka rada u novim prostorijama upriličena je mala svečanost. Svi prisutni pridržavali su se svih preporuka Vlade Republike Srbije. Iz udruženja je istaknuto da će u narednom periodu sugrađani moći da posećuju prostorije, kao i da će im biti dostupan bogat asortiman proizvoda koje izrađuju vredne ruke pančevačkih domaćica.

Related posts

Vršac u ponedeljak 11. oktobra bez gasa zbog radova

Nikola Toadjer

Učenici Brankove škole – #ostanikodkuće

Zorana Stekovic

Uspešno završeni investicioni i remontni radovi u “HIP-Petrohemiji”

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija