27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Mirović: Situacija u Pokrajini nepovoljna, u pančevačkoj Opštoj bolnici 102 zaraženih

Epidemiološka situacija na teritoriji Pokrajine je i dalje nepovoljna i imamo dnevni porast zaraženih, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji u Novom Sadu.

„Juče do 15 časova imali smo najveći broj obolelih u jednom danu, ukupno 162, od toga 79 u Novom Sadu i taj grad je najugroženiji na teritoriji Vojvodine i potrebno je uvesti dodatne mere“, rekao je Mirović.

„Danas u toku dana imaću sastanak sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem kako bi se dogovorili o načinu uvođenja dodatnih mera“, dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 obolela od koronavirusa, dvoje je preminulo. Od tog broja 161 zaraženih je iz Novog Sada, devet iz Vrbasa, 9 iz Zrenjanina.

Na teritoriji Pokrajine trenutno su aktivna 1.621 slučaja, najviše obolelih 796 je u Novom Sadu, u Vrbasu 82, u Sremskoj Mitrovici 85…

„U Pančevu su 102 zaraženih u Opštoj bolnici, tu su i pacijenti uz Beograda, u Vrbasu 29, Subotici 57, Sremskoj Mitrovici 112. Zato je tamo i uvedena i vanredna situacija“, rekao je Mirović i naglasio da su se dvoje dece u Dečjoj bolnici u Novom Sadu oporavilo.

„Svi Zavodi za javno zdravlje na teritoriji Pokrajine su dobili PCR mašine, za PCR testiranja. Imamo osam laboratorijskih mesta za testiranje, i na teritoriji Vojvodine se na rezultate testiranja ne čeka duže od 24 časa“, dodao je Mirović.

Odgovarujući na pitanje novinara zašto i dalje nemamo podatke obolelih po opštinama, Mirović je rekao da se svi podaci o broju obolelih slivaju se u nacionalni Institut Batut i Krizni štab i da su oni jedini ovlašćeni da objavljuju podatke.

On je dodao da nisu ni ranijih meseci objavljivali podatke o broju obolelih po opštinama.

„Razlog je stručan. Ako uzmemo jednu opštinu ili teritoriju grada, mogli bi da kažemo da taj deo grada ima više ili manje obolelih nego drugi deo grada. Postoji bojazan da će ljudi možda odlaziti u te delove grada ili u tu opštinu gde je objavljeno da je manje zaraženih, a to ne želimo, jer tada može doći do nepotrebnog prenosa zaraze u te izolovane sredine“, zaključio je predsednik Pokrajinske vlade.

Izvor: RTV

Foto: TV Pančevo

Related posts

Manifestacija “Žene ženama” održana u Gerontološkom centru Pančeva

Jasmina Petkovic

Servisne informacije za petak 13. decembar

Jasmina Petkovic

ZAJEDNIČKA IZJAVA REPUBLIKE FRANCUSKE I REPUBLIKE SRBIJE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija