6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

O vladi i mandataru za 10 do 15 dana, sutra u Briselu o nestalima i ekonomiji

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se za 10 do 15 dana sastati ponovo sa predstavnicima stranaka sa kojima razgovara o formiranju nove vlade i da će im tada preneti kome namerava da poveri mandat za formiranje vlade.
“Imao sam jutros korektne razgovore sa predstavnici manjina: partije Muamera Zukorlića i našom partnerskom političkom strankom SVM Ištvana Pastoa. Različite su teme bile, ali govorili smo i o situaciji u zemlji i regionu”, kazao je Vučić na pitanje novinara kako su protekli ti razgovori.
Dodaje da je saslušao njihove zahteve, želje i predloge.

“I u narednih 10 do 15 dana ponovo ću se sastati sa tim ljudima i preneću kako vidim formiranje i funkcionisanje nove vlade i kome mislim da poverim mandat za sastava nove vlade”, rekao je Vučić.

Sutra u Briselu o nestalim i interno raseljenim osobama, ekonomiji i boljoj ekonomskoj saradnji sa Prištinom

Predsednik Vučić izjavio je pred sutrašnji odlazak u Brisel, gde će zvanično biti nastavljen dijalog sa Prištinom, da će se boriti za interese Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje novinara šta očekuje od nastavka dijaloga u Briselu, Vučić je rekao da su dve ključne teme sutra na dnevnom redu: nestale i interno raseljene osobe i druga tema je ekonomija i bolji ekonomska saradnja, te protok robe, kapitala i usluga.

“Pripremili smo se za tu temu i oni su se pripremili, gledamo šta možemo da uradimo, ali borićemo se za interese Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, to je naš cilj i obaveza i to je naš posao”, poručio je Vučić.

Kaže da ne zna koliko će trajati sutra razgovori, ali da će imati i sastanak sa Šarlom Mišelom, a posle će zvanično početi dijalog.

Videćemo kako će to da izgleda, dodao je Vučić.

Građani da ne brinu, neće biti smanjenja plata i penzija – situacija lakša nego bilo gde u Evropi

Srbija će podneti krizu zbog korone, ne lako, ali lakše nego druge zemlje i neće biti smanjenja plata i penzija u javnom sektoru, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i ukazao da nivo javnog duga u zemljama Evrope “skače” usled krize izazvane korona virusom, i na preko 200 odsto od BDP, dok je javni dug Srbije na nivou od 57 odsto BDP-a.

“Nigde u svetu nije laka situacija, nije ni u Srbiji, ali lakša nego bilo gde u Evropi. Biće i bolja situacija i ljudi mogu slobodno da troše novac i neće im kasniti, ni nedostajati ni plate u javnom sektoru, ni penzije, nijedan dan”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Primera radi, naveo je da je javni dug Italije prešao 150 odsto BDP-a, stopa duga raste i Francuskoj, Španiji, Grčkoj, gde je prešla 200 odsto BDP-a, Hrvatskoj, Crnoj Gori…

“U Srbiji je nivo javnog duga 57 odsto BDP-a. I zato ne brinite, biće situacija dobra, biće posla, plate i penzije”, podvukao je Vučić.

Kako je rekao, najvažnije je da pobedimo koronu ozbiljnošću i odgovornošću, jer je to, ističe, suština.

“Ne brinite, i kada mislite da nemamo rezerve, mi ćemo da ih pronađemo. Ali, da vadimo iz ćupa, ne dolazi u obzir… Trend opšte kuknjave me ne zanima, Srbija će pobediti krizu, ne lako, ali lakše nego susedi i većina drugih u Evropi”, rekao je Vučić.

Ponovio je da neće biti smanjivanja plata i penzija, što će morati da učini najveći deo zemalja, ali ne i Srbija, zahvaljujući stabilnom finansijskom sistemu.

Izvor. Tanjug

Foto: Tanjug

Related posts

Vučić odgovorio Pompeu: Sledimo tradiciju časnih predaka, ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir

Nikoleta Dragaš

Pozorište iz Kovina na slavi u Glogonju

Nikoleta Dragaš

Pokušaj ubistva u Opovu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija