16. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Mučenički napori da zadrže šabačku fotelju: Broj zaraženih raste, kao i nesposobnost Petrovića i Zelenovića

Nesposobnošću Nebojše Zelenovića situacija u Šapcu se dodatno komplikuje.

Umesto da prizna sopstvenu odgovornost za enormni porast broja zaraženih, on nemušto odgovara premijerki Ani Brnabić na seriju argumenata i istina kojima ga je razotkrila u otvorenom pismu.

Od svega što je rekao jedino je u njegovim odgovorima jasno da je zgrožen, ali zgleda da nije kao i svi Šapčani zgrožen onim što je uradio u gradu i epidemiološkom situacijom koju je napravio, tačnije dopustio svojim nečinjenjem.

Da li je Nebojša Zelenović zgrožen činjenicom da nije reagovao na više upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje da poooštri mere u gradu zbog pretećeg rasta broja zaraženih? Da li je Nebojša Zelenović zgrožen time što je samo dva dana posle poslednjeg upozorenja zavoda organizovao sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke, gde je 400 ljudi sedelo u šabačkom pozorištu bez zaštitne opreme?

Na sva upozorenja on se oglušio iako voli da glumi nekakvog komandanta kriznog štaba. Pitanje je samo o kome brine taj Krizni štab? O narodu sigurno ne, nego samo o Zelenoviću, jer je aktivan samo kad treba da uvede vanrednu situaciju u gradu i svom gazdi omogući odlaganje ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta, kako bi, uprkos volji naroda, još malo ostao na vlasti.

Samo nekoliko dana pre uvođenja vanredne situacije, a svakako posle izrečenih upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje, Zelenović je osim sednice svog društvanceta iz  DS-a, dopustio i održavanje konjičkih igara, gde se okupilo više od 1500 ljudi. Sada, kada su videli kakav su haos napravili u Šapcu, on i njegov načelnik gradske uprave Milan Vasić tvrde da Šabac i nije tako veliko žarište i da tzv. režimski mediji preuveličavaju stvar.

A zašto ste onda, gospodo, uveli vanrednu situaciju u Šapcu, ako situacija nije toliko strašna? Nije li taj vaš kontradiktorni potez dokaz koji direktno govori u prilog premijerkinoj tvrdnji da politizujete situaciju? Da ne govorimo o tome da čak ni u toj vanrednoj situaciji koju su uveli nisu bili sposobni da organizuju normalno funkcionisanje grada. Pa su tako odlučili da ugostiteljski objekti rade do 20h. I većina je to poštovala, iako su radili sa gubitkom, osim onih koji su zbog političke bliskosti ili tzv. biznis kombinatorike sa Zelenovićem i Dušanom Petrovićem uredno, uprkos zabrani, radili do 23h. To je, naravno izazvalo, gnev poštenih ugostitelja, koji su juče besni i nezadovoljni Zelenovićevim dvostrukim standardima i njemu i Vasiću rekli šta misle.

Related posts

Gradski stanovi pod zakup. Konkurs otvoren do 18. januara.

Nikoleta Dragaš

Zdravko Čolić – Naxi Zvezda za sva vremena!

Bojana Kecic

Vučić sa vrhom SNS-a o vanrednim izborima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija