17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

KON: Beograd je potencijalna epidemiološka bomba

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Beograd u ovom trenutku dominantna “potencijalna bomba”, jer se stanje vezano za epidemiju korona virusa pogoršalo.

“U Beogradu se 13. jula javilo 13.433 osoba sa simptomima respiratornih infekcija, pregledano je 2.863, a uzeteo briseva 1.444. Svaki treći koji je bio sumnjiv na kraju se ispostavilo da je bio zaražen”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, nošenjem maski pomoći ćemo ne samo sebi, već i zdravstvenim radnicima i dodao da mere mogu da počnu da se primenjuju odmah, a ne da se čeka petak.

“Trebalo bi već sada da očekujemo rezultate. Beograd je u ovom trenutku dominantna potencijalna bomba”, kazao je Kon.

Kon je dodao da nema više prostora za pooštravanje mera.

“Glavna mera je nema predstava, pozorišta, svadbi, rođendanskih proslava. Sve smo to sa jednom merom zahvatili, nema noćnih okupljanja. Ako nije planirano, može i okupljanje”, kazao je on i dodao da ne može da očekuje da neko radi protiv sebe.

Kon je istakao da virus mora da se zaustavi i da je nekada bilo lakše kada je bilo vanredno stanje i restriktivne mere na snazi.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Related posts

Higijena: Bez naplate parkinga 7. januara

Mirjana Popović

Trifunovićev ulazak u politiku kao karta za beg od odgovornosti

Nikoleta Dragaš

Bez novozaraženih u nekoliko opština u Južnobanatskom okrugu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija