23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vulin: Kao što je predsednik Vučić naložio, kovid bolnica će biti urađena u najkraćem mogućem roku

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas radove na pripremi za izgradnju objekta za smeštaj i lečenje lica obolelih od infekcije Kovid-19 u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu.

Ministar odbrane je tokom današnjeg obilaska imao prilike da se uveri da je Vojnograđevinska ustanova Beograd preduzela mere radi raščišćavanja terena.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Kako je istakao ministar Vulin, izvršavajući naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo odbrane obezbedilo je dgovarajuću lokaciju iz fundusa zemlje koje to ministarstvo koristi.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

– Naša inžinjerija je već počela da radi na rušenju postojećih objekata i na raščišćavanju i pripremi ovog prostora za izgradnju kovid bolnice. Kao što je predsednik Vučić naložio, kovid bolnica će biti urađena u najkraćem mogućem roku i ovo je prilika da se pokaže koliko smo efikasni i koliko razmišljamo unapred – istakao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Prema njegovim rečima, za pandemiju niko nije mogao da se pripremi, ali sa iskustvima koje imamo znamo šta nam je nedostajalo i šta nam nedostaje i znamo da moramo biti spremni za ono što nas očekuje u budućnosti.

– Naravno, nijedna bolnica nas neće spasiti, spasiće nas samo lična odgovornost i dosledno pridržavanje svih mera koje od nas traže lekari – zaključio  je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Reč je o lokaciji u blizini dve velike saobraćajnice, Batajničkog druma i autoputa, površine 1 hektar i 58 ari. Lokacija je oslonjena na odličnu infrastrukturnu podršku gradskih instalacija vodovoda i kanalizacije, elektroenergetskih i ostalih instalacija. Taktičko-tehničke zahteve za izgradnju bolnice priprema Uprava za vojno zdravstvo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

Obilasku je prisustvovao i državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.

Related posts

Više od 1.600 zaraženih u Srbiji

Bojana Kecic

Inspekcija na terenu, 30 prekršajnih prijava i 1500 rešenja o izolaciji

Vanja Vićentić

Ova žena vrbuje mlade devojke za levičarske ekstremiste!

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija