13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabela) donirali novac za lečenje bolesne dece u Srbiji

FOTO: mpravde.gov.rs

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabela) 174 osuđenika doniralo je 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Osuđenici u ovom zavodu su sami došli na ideju da doniraju sredstva za obolelu decu kojoj je neophodna finansijska pomoć za izlečenje.

Podsećamo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece.

Na početku epidemije virusa korona oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđena lica sama inicirala.

Takođe, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje.

Related posts

Milan Bujaković predstavlja Pančevo na Beoviziji

Jasmina Petkovic

VAŽNO: Nova havarija, delovi Pančeva u nedelju ujutru bez grejanja

Mica Milakov

Mladi Pančevci pokazali humanost donirajući najdragoceniju tečnost

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija