28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Mihajlovićeva obišla gradilište u Zemunu: Gradimo stanove za policajce koji čuvaju Srbiju

FOTO: mgsi.gov.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas sa v. d. direktora Građevinske direkcije Srbije Mirkom Petrovićem radove na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Zemunu.

Mihajlovićeva je podsetila da su radovi u Beogradu započeli u martu ove godine i da se gradi 1.000 stanova za policajce i vojnike.

“Nisam slučajno danas na gradilištu u Beogradu. Ne samo da je ovo važan projekat, ovo je važno za sve one ljude koji svakog dana čuvaju Srbiju i svakodnevno se bore sa motkama, noževima i napadima huligana. Država misli na svoje policajce i vojnike”, poručila je ona.

Mihajlovićeva je rekla da uz sve probleme koje Srbija kao i sve države u svetu u ovom trenutku imaju, građevinarstvo radi.

“Nije lako nikome, nijednom izvođaču. Ali sva naša gradilišta rade i više od 5.500 ljudi radi na njima. Verujem da ćemo uspeti da sačuvamo zdravlje ljudi, a sa druge strane da će nam građevinarstvo pomoći da sačuvamo ekonomiju jer je na to jednako veliki udar kao i na zdravlje ljudi”, izjavila je ona.

Mirko Petrović izjavio je da će prva faza biti završena do kraja 2021. godine, druga u martu i treća u maju 2022.

“Stanova ima svih struktura. Pojavila se potreba i interesovanje za većim stanovima i u skladu sa tim ćemo i u narednim fazama graditi”, rekao je on.

Dalibor Čučak, tehnički direktor kompanije “Sameks grupa”, izvođača radova, rekao je da je ukupna bruto površina blizu 20.000 kvadrata, te da su u naselju predviđeni parking prostori, igrališta za decu i drugi sadržaji.

Related posts

Redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi

Ivana Bogdanovski

Sebastijan Kurc: Ekonomski rezultati Srbije su impresivni

Mirjana Popović

Đoković osvojio turnir u Šangaju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija