1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Crna Gora pooštrila mere za letove iz Srbije: Putnici i posada moraju da poseduju negativan PCR test

FOTO: mgsi.gov.rs

Putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poseduju i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

– Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da poseduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore – navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poseduju i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

– Operator vazduhoplova mora da 48 sati pre planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira sletanje zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori – piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.

Related posts

Ministar Vulin: Kako rešavaju slučaj pokušaja ubistva predsednika Vučića u Srebrenici takva im je i država, ili je nema ili je nesposobna ili podržava napade na Srbe

Mica Milakov

BORKOVIĆ DVOSTRUKI POBEDNIK U HRVATSKOJ NA STARTU TCR ISTOČNA EVROPA

Zorana Stekovic

Usvojen zaključak o korišćenju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija