26. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Crna Gora pooštrila mere za letove iz Srbije: Putnici i posada moraju da poseduju negativan PCR test

FOTO: mgsi.gov.rs

Putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poseduju i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

– Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da poseduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore – navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poseduju i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

– Operator vazduhoplova mora da 48 sati pre planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira sletanje zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori – piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.

Related posts

Nova zgrada Hitne pomoći u Kovinu

Jasmina Petkovic

RIK doneo odluku: Prekidaju se sve izborne radnje!

Nikoleta Dragaš

Obaveštenje Opšte bolnice Vršac

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija