25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

PROUNS: Pozivamo policiju i tužilaštvo da otkriju sve odgovorne za napad na novinare i snimatelje

FOTO: prouns.rs

Dešava se upravo ono na šta je PROUNS upozoravao nadležne organe sve vreme. Kada se nekažnjeno izvučete iz krizne situacije, nema razloga da tako nešto ne ponavljate i sledećom prilikom.

Upravo se to dešava na ulicama prestonice tokom protesta. Sinoć smo gledali scene u kojima besni demonstransti napadaju naše kolege novinare i snimatelje. Na mnoge novinare su još na početku protesta nasrtali i upozoravali ih da ne snimaju.

Bilans sinoćnjih nereda su povređeni novinari Kurir televizije, agencije Beta, N1, Al Džazire, Tanjuga i mnogi drugi. Dešava se da su baš najnasilniji demonstranti agresivni prema novinarima i snimateljima.

Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) zahteva od nadležnih da hitno takvom ponašanju stanu na put. Novinari i snimatelji rade svoj posao i treba da budu zaštićeni i da se osećaju slobodno u svojoj zemlji, u svom gradu.

Nedopustivo da novinari trpe fizičko nasilje dok obavljaju svoj posao, a u kriznim situacijama kakvi su protesti posebno je važno da ih policija zaštiti od nasilnika
I to nije molba, nego pravo svakog od nas. Krajnje je vreme da se svima koji ometaju profesionalce u obavljanju posla, stane na put.

PROUNS poziva policiju i tužilaštvo da rade svoj posao ozbiljno i temeljno i otkriju sve odgovorne za napad na novinare i snimatelje.

Related posts

Vučić: Srbija nastavlja sardanju sa “Nokiom”

Nikoleta Dragaš

Novosadski “Oktobarfest” do 24. oktobra

Branislava Grčić

Vulin: Rat protiv mafije nije ni blizu svog kraja

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija