25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VUČIĆ NAKON RAZGOVORA SA MAKRONOM: Predsednik Francuske pokazao izuzetno gostoprimstvo, razgovarali smo o tri ključne teme

FOTO: printscreen/pink.rs

Predsednik Vučić je nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom izjavio je da je sat i po razgovarao sa Makronom u četiri oka.

– Moram da kažem da me je odveo u odaje koje nisu zvanična kancelarija, pa sam mogao da vidim posebne sobe za francuske redsednike. Setio se emocija koje je doživao u Beogradu. Pokazao je izuzetno gostoprimstvo – istakao je Vučić za TV Pink.

Rekao je da su razgovarali o tri ključne teme, sutrašnjem samitu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i o budućnosti Evrope i Srbije u Evropskoj uniji.

– Moram da kažem da se mi dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim jezikom – kazao je Vučić.

Govoreći šta ako dođe opet do opstrukcije dijaloga Vučić kaže da je to važno pitanje i da to nije dobro za Srbiju jer mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost.

– Čuo sam neke glasine da Albanci uopšte neće da dođu u Brisel. Moram da vidim šta je ideja. Trudimo se da pokažemo da smo partneri, da ne želimo da bežimo d teških tema, a onda se iznenadim kad neko kaže da ne može da dođe zbog unutrašnjih prilika. Sačekaću da vidim, sutra ujutru. Srbija je spremna – rekao je Vučić.

– Ako ludilo krene na Kosovu oko njihovih međusobnih sukoba, to je uvek muka za Srbe, zato sam želeo da kroz razgovore sačuvamo naš narod – naveo je Vučić.

Kako kaže, mi pokazujemo svoju ozbiljnost i to dobija poštovanje, pogotovo u Francuskoj.

Vučić kaže da će sutra biti otvoren razgovor i da će verovatno svi dati posebne izjave o tome kako vide budućnost dijaloga i postizanje kompromisa.

– Obavestio sam Makrona da Srbija prihvata novu metodologiju pristupanja EU, sutra ćemo i Brisel obavestiti zvanično – rekao je Vučić.

Govoreći o protestima u Srbiji Vučić je rekao da večeras kada protestanti nisu gađali Skupštinu policajce nisu ni videli.

– Tako će uvek i biti. Glupo je da demonstrirate kada imate zarazu koronavirusa – naveo je Vučić i dodao da nikom neće biti dozvoljeno da nasiljem zauzima vlast.

Vučić će sutra učestvovati na video samitu čija će glavna tema biti Kosovo i Metohija u organizaciji Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, kao uvod u nastavk dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu.

Related posts

Havarija na Jabučkom putu

Jelena Obradović

BIZARNA NEZGODA KOD BANATSKOG NOVOG SELA: Prevrnuo se džip, pčele izujedale vozača, lekare i policajce

Mica Milakov

Lajović posle maratona u drugom kolu Vimbldona

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija