28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba: 18 preminulih, 386 novozaraženih

FOTO: tanjug.rs

– Danas je nažalost najgori dan od početka naše borbe sa koronavirusom zbog čega sam želela da se obratim. U poslednja 24 sata čak 18 osoba je preminulo, 130 osoba je na respiratorima i od 8.346 njih 386 je novozaraženo. I dalje je najkritičnije u Beogradu – rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Najkritičnije je u Beogradu, pa Šabac, Novi Pazar. Pogoršanje cele situacije vidimo u celom regionu – rekla je premijerka.

– Ako ovako nastavimo, čini mi se da ćemo brzo premašiti crne brojke. Od utorka 30. juna doneta je mera da bude obavezna mera nošenja maski u Beogradu, ali ne vidimo poboljšanje situacije. Zaista ćemo sa još većom pažnjom pratiti razvoj epidemiološke situacije kako bismo reagovali.

Ona kaže da je ovo rezultat naše nediscipline od pre 5-6 dana, a rezultate protesta ćemo videti za 3-4 dana.

– Preklinjem sve naše građane da se strogo pridržavamo svih mera, nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, na otvorenom kada ste u većoj grupi, držanje distance, često pranje ruku, da budemo maksimalno disciplinovani.

– Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da sačuvamo zdravlje i života ljudi- rekla je Brnabićeva i dodala da je po njenom mišljenju najefektnija mera uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja.

Ona kaže da će se, ako se ovakva situacija nastavi, svako malo morati uvoditi nove mere i da je potrebna stroga disciplina pojedinaca.

Related posts

Novi ležeći policajci u Glogonju

Jasmina Petkovic

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Godinama unazad postoji kontinuitet napada na predsednika Srbije

Bojana Kecic

Vukovcima u Plandištu uručene nagrade i diplome

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija