19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba: 18 preminulih, 386 novozaraženih

FOTO: tanjug.rs

– Danas je nažalost najgori dan od početka naše borbe sa koronavirusom zbog čega sam želela da se obratim. U poslednja 24 sata čak 18 osoba je preminulo, 130 osoba je na respiratorima i od 8.346 njih 386 je novozaraženo. I dalje je najkritičnije u Beogradu – rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Najkritičnije je u Beogradu, pa Šabac, Novi Pazar. Pogoršanje cele situacije vidimo u celom regionu – rekla je premijerka.

– Ako ovako nastavimo, čini mi se da ćemo brzo premašiti crne brojke. Od utorka 30. juna doneta je mera da bude obavezna mera nošenja maski u Beogradu, ali ne vidimo poboljšanje situacije. Zaista ćemo sa još većom pažnjom pratiti razvoj epidemiološke situacije kako bismo reagovali.

Ona kaže da je ovo rezultat naše nediscipline od pre 5-6 dana, a rezultate protesta ćemo videti za 3-4 dana.

– Preklinjem sve naše građane da se strogo pridržavamo svih mera, nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, na otvorenom kada ste u većoj grupi, držanje distance, često pranje ruku, da budemo maksimalno disciplinovani.

– Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da sačuvamo zdravlje i života ljudi- rekla je Brnabićeva i dodala da je po njenom mišljenju najefektnija mera uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja.

Ona kaže da će se, ako se ovakva situacija nastavi, svako malo morati uvoditi nove mere i da je potrebna stroga disciplina pojedinaca.

Related posts

Koronom zaraženo još 68 pacijenata, preminula jedna osoba

Jasmina Petkovic

Humanitarna akcija udruženja “Zlatna Jabuka” u nedelju

Jasmina Petkovic

SNS Pančevo čestitao Ramazanski bajram

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija