28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Kordon policije ispred Skupštine, očekuju se novi neredi?

FOTO: tanjug.rs

Demonstranti su najavili novi protest ispred Skupštine

Demonstranti su i za večeras od 18 časova najavili protest, a ispred skupštine Srbije trenutno se nalazi više policijskih patrola, sa policijskim maricama.

Policijske patrole i kordoni postavljeni su ispred Predsedništva Srbije, Narodne skupštine i Skupštine Grada Beograda. Policija će i ove večeri štititi građane Srbije od razjarene i politički indoktrinirane skupine, koja je prethodne večeri palila automobile, upadala u Skupštinu, kršila i lomila sve čega se dohvatila.

FOTO: tanjug.rs

U sinoćnim neredima u Beogradu povređena su najmanje 43 policajca, 17 huligana, a privedeno je njih 23. Zapaljeno je i 5 službenih vozila i povređeno 3 konja. Celokupna srpska javnost poziva na krivičnu odgovornost okupljene demonstrante zbog ugrožavanja javnog zdravlja i napada na službena lica.

Okupljeni demonstranti sinoć nisu poštovali propisane epidemiološke mere, nisu nosili maske niti poštovali meru propisane fizičke distance čime su direktno ugrozili javno zdravlje. Demonstranti su se okupili ne razmišljajući kolika je opasnost od širenja zaraze tokom ovakvih protesta i koliko je ljudi nakon protesta potencijalno obolelo od korone i koliko to otežava borbu protiv koronavirusa u Srbiji.

FOTO: tanjug.rs

Policija je uspela da uspostavi javni red i mir nakon nekoliko sati jer je jedan broj huligana kamenicama, i drugim predmetima pokušavao da ugrozi živote policajaca, i da uđu u Skupštinu. Iza nereda su ostali zapaljeni kontejneri i smeće po ulicama, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili i nekoliko slomljenih izloga.

Related posts

Vučić: Očekujemo u Beogradu i egipatskog predsednika

Zorana Stekovic

“Otpad odvoji, poklon osvoji” – akcija recikliranja u Jabuci

Jasmina Petkovic

“HVALA MOM PRIJATELJU VUČIĆU” Netanijahu zahvalio Srbiji na priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija