18. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa Jasonom Laolijem

FOTO: predsednik.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra pravde i ljudskih prava Republike Indonezije Jasona Laolija, koji mu je preneo ličnu poruku predsednika Đoka Vidoda.

Uz pozdrave, predsednik Vidodo je predsedniku Vučiću uputio čestitke za pobedu na parlamentarnim izborima, kao i zahvalnost za doprinos izvanrednoj bilateralnoj saradnji Srbije i Indonezije.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija smatra Indoneziju važnim partnerom, čije odnose karakteriše prijateljstvo utemeljeno tokom stvaranja i rada Pokreta nesvrstanih zemalja. On je zahvalio za principijelan stav Indonezije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koji posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama. Takođe je rekao da Srbija podržava Indoneziju u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predsednik Vučić je izrazio podršku narodu Indonezije da se što brže izbori sa izazovima pandemije KOVID-19 i vrati na put društvenog i ekonomskog napretka. On je čestitao indonežanskom rukovodstvu na ostvarenim rezultatima u razvoju privrede i izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje, za koju postoje mogućnosti u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, energetike, građevinarstva, informacionih tehnologija, hemijske, kao i namenske industrije.

Predsednik Vučić i ministar Laoli su se saglasili da će unapređenje ugovorne osnove između Srbije i Indonezije unaprediti saradnju u različitim oblastima. Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Vidodu da poseti Srbiju.

Related posts

Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 putem Portala eUprava

Mirjana Popović

Selaković: Patrijarh Irinej sa Vučićem imao poseban odnos

Branislava Grčić

Ministar Vulin: Ubiti Vučiča je jedina politika koju SZS nudi

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija