19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa Jasonom Laolijem

FOTO: predsednik.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra pravde i ljudskih prava Republike Indonezije Jasona Laolija, koji mu je preneo ličnu poruku predsednika Đoka Vidoda.

Uz pozdrave, predsednik Vidodo je predsedniku Vučiću uputio čestitke za pobedu na parlamentarnim izborima, kao i zahvalnost za doprinos izvanrednoj bilateralnoj saradnji Srbije i Indonezije.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija smatra Indoneziju važnim partnerom, čije odnose karakteriše prijateljstvo utemeljeno tokom stvaranja i rada Pokreta nesvrstanih zemalja. On je zahvalio za principijelan stav Indonezije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koji posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama. Takođe je rekao da Srbija podržava Indoneziju u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predsednik Vučić je izrazio podršku narodu Indonezije da se što brže izbori sa izazovima pandemije KOVID-19 i vrati na put društvenog i ekonomskog napretka. On je čestitao indonežanskom rukovodstvu na ostvarenim rezultatima u razvoju privrede i izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje, za koju postoje mogućnosti u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, energetike, građevinarstva, informacionih tehnologija, hemijske, kao i namenske industrije.

Predsednik Vučić i ministar Laoli su se saglasili da će unapređenje ugovorne osnove između Srbije i Indonezije unaprediti saradnju u različitim oblastima. Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Vidodu da poseti Srbiju.

Related posts

U RPK prezentacija o dodeli sredstava za privlačenje direktnih investicija

Nikoleta Dragaš

Igrači i stručni štab “Želje” motivisani dočekuju Kabel u subotu

Vanja Vićentić

Mladi lideri Srpske napredne stranke u emisiji “Lice nacije”: Biramo budućnost u Srbiji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija