19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Gradski štab apeluje na veći oprez u sezoni žetve

FOTO: tanjug.rs

Imajući u vidu period sazrevanja strnih useva i žetvene radove, kao i ocenu povećane opasnosti od nastanka požara, ugrožavanja neovršenih strnih useva i poljoprivrednih mašina, kao i značaj žetvenih radova Gradski štab za sprovođenje mera zaštite od požara upućuje upozorenje-apel svim učesnicima žetvenih radova na preduzimanju preventivnih mera da do požara ne dođe. U periodu sazrevanja i za vreme žetve zabranjeno je paljenje i upotreba otvorene vatre u blizini.

 

Žetva i transport strnih useva i slame može se obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim sredstvima, uz uslov da su snabdeveni odgovarajućim hvatačima, razbijačima i prigušivačima varnica. Kombajni kojim se obavlja žetva moraju biti snabdeveni ispravnim aparatom za gašenje požara, ašovom i lopatom.

Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva I kamarisanja slame zabranjeno je pušenje I korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom. Izuzetno je dozvoljeno na mestima koja su označena I udaljena najmanje 30 metara od mesta rada, i snabdevena posudom koja je napunjena vodom za gašenje opušaka.

Related posts

Proba male mature

Jelena Belić

HVALA TI ZA SVE ŠTO SI UČINIO ZA NAS! Građani Krupnja u velikom broju dočekali predsednika Vučića!

Mica Milakov

Humanitarni koncert u čast Tošetu Proeskom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija