28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Gradski štab apeluje na veći oprez u sezoni žetve

FOTO: tanjug.rs

Imajući u vidu period sazrevanja strnih useva i žetvene radove, kao i ocenu povećane opasnosti od nastanka požara, ugrožavanja neovršenih strnih useva i poljoprivrednih mašina, kao i značaj žetvenih radova Gradski štab za sprovođenje mera zaštite od požara upućuje upozorenje-apel svim učesnicima žetvenih radova na preduzimanju preventivnih mera da do požara ne dođe. U periodu sazrevanja i za vreme žetve zabranjeno je paljenje i upotreba otvorene vatre u blizini.

 

Žetva i transport strnih useva i slame može se obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim sredstvima, uz uslov da su snabdeveni odgovarajućim hvatačima, razbijačima i prigušivačima varnica. Kombajni kojim se obavlja žetva moraju biti snabdeveni ispravnim aparatom za gašenje požara, ašovom i lopatom.

Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva I kamarisanja slame zabranjeno je pušenje I korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom. Izuzetno je dozvoljeno na mestima koja su označena I udaljena najmanje 30 metara od mesta rada, i snabdevena posudom koja je napunjena vodom za gašenje opušaka.

Related posts

Svečani ispraćaj pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije

Katarina Popović

Upis novih članica u ŽFK ,,Nova Kolonija”

Vanja Vićentić

Italijanski privrednici zahvalili Vučiću na donaciji Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija