25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vojska postavlja krevete, Arena popodne spremna za prijem pacijenata

FOTO: mod.gov.rs

Pripadnici Vojske Srbije počeli su danas da postavljaju krevete u Areni za pacijente zaražene virusom korona sa lakšom kliničkom slikom, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će vojska taj posao završiti do podne, a da će popodne privremena bolnica moći da primi prve pacijente.

Vesić je novinarima u Areni rekao da je odluka republičkog Kriznog štaba bila da se Arena ponovo preuredi u kovid bolnicu, s obzirom da je Beograd najveće žarište, jer je 80 odsto od ukupnog broja zaraženih iz prestonice.

Arena sutra do podne spremna za kovid pacijente

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u nedelju uveče da je počelo čišćenje i dezinfekcija Štark arene i da će vojska danas početi s postavljanjem kreveta.

“Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a razlog otvaranja ovog objekta je da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi oni koji imaju lakšu kliničku sliku mogli da budu tu, a ne u bolnicama”, rekao je Vesić.

Izvor: Tanjug

Related posts

Vučić i Šib: Srbija najvažniji partner Nemačke u razvojnoj saradnji

Mirjana Popović

Ministarka Čomić posetila Nacionalni savet Makedonaca

Vanja Vićentić

Nove sadnje na Kotežu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija