18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

GO SNS Šabac: Saopštenje za javnost 

FOTO: sns.org.rs

Saopštenje za javnost

 

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je pao najniže u svojoj političkoj karijeri, pokušavajući da na svaki mogući način prekroji izbornu volju građana, koja je njemu i njegovom vlasniku Dušanu Petroviću pokazala put u političku deponiju, gde im je oduvek i bilo mesto.

 

S  obzirom na to da je politička karijera gospodina Zelenovića ispunjena skandalima, korupcijom i nedelima, trebalo je danas uraditi nešto zaista izuzetno, pa u oštroj konkurenciji pa dovapastinaj niže. A bivši gradonačelnik je upravo to uspeo, na krilima nervoze, svoje i Dušana Petrovića, ortaka iz lopovskog tandema koji će uskoro morati da odgovara za svešto je uradio Šapcu i građanimaŠapca.

 

Naime, Zelenović je u bahatom naletu kakav odavno nije viđen u srpskoj politici, napao direktno predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji mu je ranije poručio da je narod u Šapcu odlučio ubedljivom većinom da ga ne želi i da nema tog ambasadora koji će da spasinjegov lopovluk i kriminal.  Zelenović je,  pomislivši valjda da je ravan ili možda čak i bitniji na srpskoj političkoj sceni od predsednika države, da ima istu težinu kao čovek koji je preokrenuo istoriju Srbije i poveo celu naciju putem napretka i preporoda, uličarskim rečnikom i izmišljotinama pokušao da izlažira podatke o situaciji sa koronavirusom u Šapcu, ali se tu nije zaustavio.

 

On je rekao, ni manje ni više, nego da je “više stotina kriminalaca učestvovalo u pokušaju da se prekroji prava izborna volja građana Šapca”.

Jedinoistinito što je Zelenović poručio Vučiću  i Srpskoj naprednoj stranci bila je izjava da će o lopovlucima i krađama u Šapcuo dlučivati sud.

 

Srpska napredna stranka u Šapcu već godinama upozorava na lopovluk i krađe tandema Petrović-Zelenović,  i snažno p država ovaj zahtev bivšeg gradonačelnikaŠ apca.

Zelenović očigledno misli da građani Šapca i Srbijene pamte duže od jednog dana, što nije ničudo, budući da mu, ni dvenedeljeposle izbora, nije jasno kakos utakoubedljivo glasali da gaiseleizfoteljekojusadagrčevitoželi da sačuva, bar još nekidan.

 

Zanimljivo je da su se “stotine kriminalaca” o kojima on govori volšebno stvorile tek kada je postalo kristalno jasno da su on i Dušan Petrović na izborima doživeli pravi brodolom.  Dok su, na krilima ulizivačkih glasina o početnim uspesima n apojedinim biračkim mestima, mislili da ćeponovo pobediti na izborima, kriminalaca, naravno, nije bilo niod korova, nijednog jedinog, a kamoli “stotina”.

 

Podsećamo da su Zelenović i Petrović, i članoviGradske izborne komisije, u kojoj je sedelo 75 odsto njihovih ljudi, ponavljalicel ogdanada se izbori održavaju u demokratskoj i fe ratmosferi, bez nepravilnosti i po zakonu.

 

Srpska napredna stranka podseća na jedinuistinu u vezi sa izborima u Šapcu: u zapisnicima ne postoji ništa od onoga o čemu Zelenović priča, nijedan od  2.000 posmatrača ništa od toga nije zabeležio, ili reagovao. Srpska napredna stranka je pobedila u Šapcu sa više od 11.000 glasova prednosti, i to je je dina istina. To je surova realnost, baš kao što je realnost i da je vlast Zelenovića i Petrovića u Šapcu zauvek gotova, i da će oni odgovarati za svaki dinar koji su za ovovreme ukrali i proneverili, po zakonima koj ivaže u Republici Srbiji.

 

Zelenović, međutim, nije završio samaterijalom koji će tužilaštvo imati u svojim rukama kada dođe vreme, a to ćebiti veoma brzo, da se pravosudni sistem pozabavi njegovim slučajem. On se i dalje uporno oglušava o odluku suda, koji je doneo odluku o ponavljanjui zbora u Šapcu na određenom broju biračkih mesta. Razlog je, naravno, jasan: onog momen taka ds eprebroji poslednji glasnatim izborima, po , a smestiti tamo gde je mesto svima koji kradu, lažu i zloupotrebljavaju novac građana Srbije.

 

Strah od završetka izbornog procesa jezato i tekako razumljiv – niko ne voli da snosi posledice koje sa sobom nosi kriminal.

Ali Zelenović je o tome trebalo da misli ranije, kad je prvi put prekrši ozakon.

 

Bivši gradonačelnik plaši građane koronom, i tvrdi da “briga za zdravlje građana” je razlog što ne želi da zakaže ponovljene izbore.

 

Mi pitamo gospodina Zelenovića kako to da mu je zdravlje građana postalo bitno tek u onom momentu kad mu je postalo jasno da je ubedljivo izgubio izbore, i da je Šapčanima dosta njegove strahovlade?

 

Kako mu zdravlje građana nije bilo bitno kad seoglušio o direktne smernice Zavoda za javnozdravlje i organizovao trimasovna događaja, bez poštovanja merazaštite – Ruža Lipolista, konjičketrke i sednicu Glavnog odbor aDemokratsk estranke, u kojoji mali derske ambicije?

 

Kako, Zelenoviću, tada građani nis ubili ugroženi, a sada, kad je došao račun za tvoje mrcvarenje Šapca i Šapčana, je su ugroženi? Ili je ipak jedina ugroženost dok ojeti je stalo ona tvoja sopstvena?

Istina je da su Srbija i Evropa na udaru zaraze, i stanje jeste teško, ali je isto tako istinad a o uvođenju vanrednog stanja trebada odlučuje struka, a neNebojša Zelenović, čija je dinastrukaje korupcija i lopovluk.

 

Zelenoviću, zašto si se čaktriputa, 20. , 23.i 26. juna, oglušio o preporuke struke i organizovao masovnedogađaje, ako ti jezdravlje građana na prvom mestu?

 

Šapčanima, a bogami sada i celoj Srbiji, konačno jej asno koje i šta je Nebojša Zelenović. On je danas svimadokazao koliki je licemer i koliko duboko je spreman d a potoned a bi spasio šta se još spasiti može.

 

Na njegovu, i žalost njegovog mentora Dušana Petrovića, spasaviše nema. Narod je, Zelenoviću, pokazao štamisli o tebi. Narod te neće, idi. Uradi bar jednu, poslednj ustvar, kako treba. Šabac je demokratski izabra nov uvlasti zredova Srpske napredne stranke, pomirise s tim.

 

GO SNS Šabac

 

 

Related posts

Mirović otvorio rekonstruisani internistički blok Opšte bolnice

Mica Milakov

Vučić uputio čestitku Ursuli fon der Lajen, novoj predsednici Evropske komisije

Nikoleta Dragaš

Hapšenje zbog nedozvoljene trgovine i utaje poreza

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija