27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Šarčević: Studenti ostaju u domovima

Foto: RTV Pančevo

Studenti ostaju u studentskim domovima u Beogradu , kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je za medije rekao da je plasirana “loša informacija” od strane Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, te se stekao utisak da su svi oboleli iz studentskih domova.

-Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, ostali nisu. Još u ponedeljak sam predočio tu informaciju Kriznom štab – rekao je Šarčević.

Ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

-Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova – ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Šarčević je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

Predsednik Aleksandar Vučić gostujući sinoć na Javnom servisu najavio je da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

Related posts

Predsednik Vučić obišao radove na kompresorskoj stanici Balkanski tok: Gasovod je žila kucavica za privredu i više investitora

Nikoleta Dragaš

Udvostručen broj operacija na Urologiji

Zorana Stekovic

U Srbiji je potvrđeno 2.068 novih slučajeva koronavirusa

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija