7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Šarčević: Studenti ostaju u domovima

Foto: RTV Pančevo

Studenti ostaju u studentskim domovima u Beogradu , kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je za medije rekao da je plasirana “loša informacija” od strane Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, te se stekao utisak da su svi oboleli iz studentskih domova.

-Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, ostali nisu. Još u ponedeljak sam predočio tu informaciju Kriznom štab – rekao je Šarčević.

Ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

-Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova – ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Šarčević je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

Predsednik Aleksandar Vučić gostujući sinoć na Javnom servisu najavio je da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

Related posts

Gradonačelnik Pavlov: Paketi pomoći penzionerima sledeće nedelje

Mica Milakov

Od 1. marta prijava poslodavaca za polovinu minimalca

Mirjana Popović

Kraća lista čekanja za operaciju katarakte

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija